ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τριανταφυλλίδης στο «Ακραίως»: Το μέρισμα του 1 δισ. θα δοθεί κυρίως σε συνταξιούχους

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2017, 11:04 / Ανανεώθηκε 30 Οκτωβρίου 2017, 12:16
Α. Τριανταφυλλίδης στο «Ακραίως»: Το μέρισμα του 1 δισ. θα δοθεί κυρίως σε συνταξιούχους
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν πιστεύω ότι ένας συνταξιούχος μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ. Αλλά ήταν τέτοια η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία που παραλάβαμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ μίλησε στο ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Την Ουάσιγκτον την επισκέφθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός που εκπροσώπησε το όλον της χώρας, όπως έκανε και στην κηδεία του Κάστρο. 'Ετσι συναντήθηκε και με τον Β. Ορμπάν στην Ουγγαρία, παρόλο που βρισκόμαστε απέναντι ιδεολογικά. Γιαυτό και η χώρα παρά τις Κασσάνδρες, βρίσκεται εκεί που βρίσκεται».

Σχετικά με τις ''ίδιες αξίες που μοιράζονται Ντ. Τραμπ και Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Έχουν τις ίδιες αξίες του ελεύθερου, δυτικού κόσμου. Της δημοκρατίας, της ελευθερίας, αυτές τις αξίες υπερασπίζεται ο Πρωθυπουργός. Αυτό που επιβάλλει η διεθνής παρουσία είναι η συναίσθηση του δημόσιου συμφέροντος. Αλλο πράγμα η εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και άλλη η ιδεολογία».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε ότι, επίσης ότι όσα έχουν να κάνουν με τις μειώσεις συντάξεων οδήγησε την κυβέρνηση να δώσει την 13η σύνταξη και αυτό θα κάνει και το 1 δισ. ευρώ να μοιραστεί κατά προτεραιότητα στους συνταξιούχους που έχουν δώσει τόσες εισφορές. 

«Δεν πιστεύω ότι ένας συνταξιούχος μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ. Αλλά ήταν τέτοια η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία που παραλάβαμε» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι παρά τα όποια προβλήματα, με την ανασφάλιστη εργασία, το PSI, τη μαύρη εργασία, η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήμα στον τομέα της ασφάλισης.