current views are: 8

31 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση10:47

Δ. Τζανακόπουλος – Στήριξη στον Γ. Μουζάλα και «καρφί» κατά Κ. Μητσοτάκη για κοινωνικό μέρισμα

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Δημοσίευση 10:47’

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα παρέσχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, όπου πέταξε το… μπαλάκι του κοινωνικού μερίσματος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν θα χρειαστεί η κυβέρνηση να λάβει πρόσθετα μέτρα: «Παρά τη (νέα) επέλαση καταστροφολογίας από την αντιπολίτευση και μερίδα των ΜΜΕ, η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί δίχως πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Η ελληνική οικονομία τόσο το 2017 όσο και το 2018 θα βρίσκεται εντός δημοσιονομικών στόχων, διαψεύδοντας τα σενάρια περί δημοσιονομικού κενού. Το 2017 αναμένεται δημοσιονομική υπεραπόδοση: Μας δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε στην απόδοση κοινωνικού μερίσματος όπως και το 2016».

Το ερώτημα εάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσει ή όχι την απόδοση του κοινωνικού μερίσματος – το οποίο όπως είπε θα είναι υψηλότερο από αυτό του 2016 – έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Ο κ. Μητσοτάκης θα ευθυγραμμιστεί με τις εισηγήσεις των πλέον ακραίων του κόμματός του, επαναλαμβάνοντας το περσινό του ολίσθημα όταν και καταψήφισε την παροχή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους ή τελικά θα υποχωρήσει και θα ψηφίσει τη σημαντική αυτή ενίσχυση;».

Ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε τα περί παραίτησης του κ. Μουζάλα: «Πιθανή ευδοκίμηση υποψηφιότητας του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα ως Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Συμβουλίου της Ευρώπης θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για τη χώρα μας και αναγνώριση της τεράστιας προσπάθειάς της για ανθρωπιστική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης», διευκρινίζοντας πως αν δεν ευδοκιμήσει, ο κ. Μουζάλας θα παραμείνει στη θέση του. Αν ευδοκιμήσει, θα αντικατασταθεί, χωρίς να γίνει ανασχηματισμός, τόνισε.

Όσον αφορά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα «περιστατικά ανομίας», ο κ. Τζανακόπουλος, τόνισε: «Η ΝΔ αναζητά διέξοδο από την πραγματικότητα φτιάχνοντας σκιάχτρα: κατάρρευση εσόδων, αγορά του αιώνα στα εξοπλιστικά, εικόνα βίας και ανομίας. Ευτυχώς για τη χώρα και δυστυχώς για τη ΝΔ, μέρα τη μέρα υλοποιείται το πολιτικό σχέδιο με το οποίο εκλέχθηκε η παρούσα κυβέρνηση τον Σεπ 2015.  Ενώ ΝΔ και Κ. Μητσοτάκης καταθέτουν οργή και αποτροπιασμό για έξαρση βίας και ανομίας στη χώρα, δίνουν συγχαρητήρια στην ελληνική αστυνομία για τις επιτυχίες της. Σε κάθε περίπτωση, οι απαραίτητες απαντήσεις και στο θέμα της ασφάλειας θα δοθούν από τον πρωθυπουργό την Παρασκευή στη Βουλή. Ο κ Μητσοτάκης θα ερωτηθεί όμως και για την κάλυψη στον κ. Αυγενάκη που φέρεται να σχετίζεται άμεσα με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

Για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε: «Πολλοί από τους εκδότες και ευεργέτες αυτής της χώρας ξεχνούν όταν έρχεται η ώρα να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Θα προχωρήσουμε στη νομοθέτηση των αναγκαίων ρυθμίσεων για τη διάσωση του Ταμείου. Να δείξουν και οι εργοδότες την αναγκαία ευαισθησία τους».

Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για την ταλαιπωρία των επιβατών στα εκδοτήρια των ηλεκτρονικών προσωποιημένων καρτών: «Προχωρήσαμε στο ηλεκτρονικό εισιτήριο για να αντιμετωπίσουμε τα κυκλώματα πλαστών εισιτηρίων, που δημιουργούσαν δημοσιονομικά προβλήματα στη χώρα. Σε ότι αφορά τις ουρές, δεν φέρουμε εμείς ευθύνη. Η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζήτησε να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία και να μη γίνει ηλεκτρονικά η διαδικασία. Είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει νέα παράταση».


σχετικα αρθρα