current views are: 11

1 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση08:40

Φ. Γεννηματά: Ο ίδιος Τσίπρας που έκοψε τις συντάξεις, δίνει τώρα το κοινωνικό μέρισμα

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφια για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, επιτέθηκε στην κυβέρνηση από την Πτολεμαΐδα ​όπου βρίσκεται

Δημοσίευση 08:40’

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφια για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, επιτέθηκε στην κυβέρνηση από την Πτολεμαΐδα ​όπου βρίσκεται

Ως αντίδωρο στη “φτωχοποίηση του λαού” χαρακτηρίζει η Φώφη Γεννηματά το κοινωνικό μέρισμα που υπόσχεται να μοιράσει η κυβέρνηση και το 2017.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφια για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, επιτέθηκε στην κυβέρνηση από την Πτολεμαΐδα όπου βρίσκεται:

«Ακούμε πάλι φέτος από την κυβέρνηση για κοινωνικό μέρισμα. Όμως οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ φτωχοποιούν τους πολίτες και με τα λάφυρα της φορολογίας προσπαθούν να δώσουν αντίδωρο. Προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών. Έκοψε το ΕΚΑΣ, το επίδομα θέρμανσης, τα κοινωνικά επιδόματα, τις συντάξεις χηρείας, την ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων.  Είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που έκοψε τις συντάξεις. Η αλήθεια είναι ότι αν  η ανάπτυξη  είχε φθάσει αθροιστικά στο 6% – όπως προβλεπόταν πριν την λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- δεν θα είχαν κοπεί οι συντάξεις, οι μισθοί, τα κοινωνικά επιδόματα, δεν θα είχαν αυξηθεί οι φόροι».

Όσον αφορά τον τρόπο που θα μοιραστεί το κοινωνικό μέρισμα η κ. Γεννηματά τόνισε πως πρέπει να δοθεί κατά προτεραιότητα:

  • “Για  επιδότηση εργασίας ανέργων νέων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Για ενίσχυση της οικογένειας. Κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακούς- παιδικούς σταθμούς.
  • Για μείωση των φόρων στην παραγωγή (τουρισμό, εστίαση, κρασί) και για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά”.

Μιλώντας για τη ΔΕΗ η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για την «κατρακύλα» της Επιχείρησης:
«Δυστυχώς με την κυβέρνηση Τσίπρα η ΔΕΗ πάει από το κακό στο χειρότερο.

  • Η μετοχή της ΔΕΗ σχεδόν υποτετραπλασιάστηκε.
  • Η πιστοληπτική της ικανότητα υποβαθμίστηκε 4 φορές.
  • Τα ανείσπρακτα υπερδιπλασιάστηκαν αγγίζοντας σήμερα τα 3,5 δισ. ευρώ.

Η ΔΕΗ κινδυνεύει να χάσει το 80% των συνεπών πελατών της,  χωρίς κανένα τίμημα και με την πλάτη στον τοίχο ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν μονάδες και ορυχεία. Αυτοί που σήκωσαν τα λάβαρα του αγώνα κατά της Μικρής ΔΕΗ μας οδηγούν σήμερα με τις επιλογές τους στην ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ, στην ΔΕΗ ΝΑΝΟ. Το έγκλημα που συντελείται πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα».

Για την «έξοδο από το μνημόνιο», η κ. Γεννηματά απευθύνει κάποιες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα:

  •  Όταν έχει υπογράψει επιτροπεία ως το 2060
  •  Όταν έχει δεσμευτεί για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2022 και οδηγείς σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
  •  Όταν έχει εκχωρήσει τον Εθνικό Πλούτο για 99 χρόνια.
  •  Όταν έχει ψηφίσει ήδη νέα μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τότε για ποια έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια μιλά;»

«Και φυσικά από τον κ. Τσίπρα δεν περιμένουμε απάντηση. Στα συμπεράσματα έχει ήδη καταλήξει ο ελληνικός λαός», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


σχετικα αρθρα