ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Γ. Κουτσούκου - Αλ. Τριανταφυλλίδη στη Βουλή

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2017, 16:01 / Ανανεώθηκε 1 Νοεμβρίου 2017, 16:18
Κόντρα Γ. Κουτσούκου - Αλ. Τριανταφυλλίδη στη Βουλή
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν την ακραία πολιτική λιτότητας και υπερφορολόγησης της κυβέρνησής σας. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 κινείται στην ίδια φοροεισπρακτική λογική που κινήθηκαν και οι δύο προηγούμενοι προϋπολογισμοί».

«Ξέφυγε» η κατάσταση στη Βουλή σήμερα ανάμεσα στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκου και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριανταφυλλίδη κατά την συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018.

Όλα άρχισαν όταν ο Γιάννης Κουτσούκος ανέφερε ότι το υπερπλεόνασμα ήρθε ως αποτέλεσμα της ακραίας υπερφορολόγησης: «Το υπερπλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της ακραίας υπεροφορλόγησης και της περικοπής δαπανών. Έτσι βγαίνει το πλεόνασμα εξήγησε ο ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ για να συνεχίσει «έχετε 18 δις ευρώ πλεονάσματα με 7 δις ευρώ υπέρβαση. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν την ακραία πολιτική λιτότητας και υπερφορολόγησης της κυβέρνησής σας. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 κινείται στην ίδια φοροεισπρακτική λογική που κινήθηκαν και οι δύο προηγούμενοι προϋπολογισμοί».

Αυτή η φράση ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει την εξής απάντηση από τον Αλ. Τριανταφυλλίδη: «Άντε πάτε στο Καστελόριζο».

Τότε ήταν που εξεράγη ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και απάντησε στον κ. Τριανταφυλλίδη: «Άκουσα τον εισηγητή σας χωρίς καμία διακοπή. Η περίοδος που τραμπουκίζατε έχει τελειώσει. Τραμπούκοι, ε τραμπούκοι που κολλάγατε αφίσες έξω από τα σπίτια μας με σύνθημα «Κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ. Μας βρίζατε χυδαία. Μας λέγατε πουλημένους γερμανοτσολιάδες. Ποιοι;  Εσείς που ήρθατε να ψηφίσετε τρίτο μνημόνιο, να ξεπουλήσετε τα πάντα και να βάλετε φόρους παντού».