current views are: 7

2 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:35

Γ. Γκιόλας στο «Ακραίως»: Δεν επλήγη τόσο πολύ η μεσαία τάξη τα τελευταία χρόνια

Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες που έχουν πληγεί, όμως χωρίς να κρατήσει αυτό για πάντα, πρέπει να αντλήσουμε κάποια κεφάλαια. Δυστυχώς πρέπει να διαλέξουμε».

Δημοσίευση 09:35’

Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες που έχουν πληγεί, όμως χωρίς να κρατήσει αυτό για πάντα, πρέπει να αντλήσουμε κάποια κεφάλαια. Δυστυχώς πρέπει να διαλέξουμε».

Την πεποίθηση ότι δεν επλήγη τόσο η μεσαία τάξη από την κρίση διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας στο «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας την δήλωση του Γιώργου Χουλιαράκη υπογράμμισε: «Ο υπουργός δεν είπε ακριβώς να καταστρέψουμε, είπε να αντλήσουμε κάποια κεφάλαια από πλεονάσματα της μεσαίας τάξης. Θεωρώ ότι δεν επλήγη τόσο φοβερά η μεσαία τάξη. Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες που έχουν πληγεί, όμως χωρίς να κρατήσει αυτό για πάντα, πρέπει να αντλήσουμε κάποια κεφάλαια. Δυστυχώς πρέπει να διαλέξουμε».

«Η ζωή δεν έχει μόνο το μαύρο και το άσπρο, αλλά βλέπω ότι όσο έχουμε άνοδο, να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις μεσαίες εισοδηματικές τάξεις. Δεν σημαίνει ότι κλείνουμε τα μάτια σε άλλους. Υπάρχουν συμπολίτες μας που έσκαβαν στα σκουπίδια, όταν άλλοι έχουν ένα αυτοκίνητο και ένα σπίτι. 
Είμαστε αριστεροί προσηλωμένοι δημοκράτες και κοιτάμε να έχουμε κοινωνικά κριτήρια. Αυτό το πράγμα δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε».

Ο ίδιος, πάντως, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται, ειδικά, στο κομμάτι της οικονομίας: Πάνω από 150 εκατ. ευρώ γλιτώσαμε από ανθρώπους που ήταν προγεγραμμένοι από την εφορία. Το 2017 είχαμε αύξηση εξαγωγών και εισαγωγών, αύξηση ιδιωτικής κατανάλωσης, εισροές από ξένες επενδύσεις 2,3 δισ., ρεκόρ από την χρονιά του 2008. Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο αυτή τη μαυρίλα. Παλεύουμε».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι κυκλοφορούν και μιλάνε με τον κόσμο για να ακούσουν τα προβλήματά του:  «Δεν είμαστε περήφανοι για κάποια πράγματα. Δεν είμαστε άνθρωποι του κομματικού σωλήνα. Δεν είμαστε ουρανοκατέβατοι, έχουμε επικοινωνία με τον κόσμο».

 


σχετικα αρθρα