Για την άσχημη κατάσταση που υπάρχει στο μεταναστευτικό μίλησε στο «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή στο «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Μιλ. Βαρβιτσιώτης, εξαπολύοντας πυρά κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να λέει κουβέντες για τον κ. Μουζάλα. Ο Φ. Τίμερμανς είπε ότι είναι αδιανόητο που δεν χρησιμοποιούνται τα κονδύλια. Έχουν έρθει οι διεθνείς οργανισμοί που καταγγέλλουν. Ερχονται οι δήμαρχοι, έρχονται οι ΜΚΟ που καταγγέλλουν ότι υπάρχουν φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης. Είναι και η αντιπολίτευση που λέει ''κάντε κάτι''».

Σε σχέση με την ανεφάρμοστη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας τόνισε: «Μέχρι τώρα η Τουρκία δεν έχει αρνηθεί κάποιον που έχουμε στείλει. Και έχουμε στείλει μόνο 1600 γιατί είναι αργές οι διαδικασίες». 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ο κ. Μουζάλας «προσπαθεί συνεχώς να αποποιηθεί των ευθυνών του. Δεν φταίω εγώ για το ένα, φταίει ο Χαρίτσης που δεν πήραμε τα κονδύλια ... Μα ποιος φταίει τελικά; Υπάρχει ένα οργανωτικό μπάχαλο στο υπουργείο, όποιος γενικός γραμματέας έχει πάει, έχει παραιτηθεί σε μερικούς μήνες».