Σε ανοιχτό διάλογο και ενδελεχή διαβούλευση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους με συγκεκριμένα κριτήρια και χωρίς προκαταλήψεις, καλεί η κυβέρνηση τους ιδιοκτήτες ταξί, όπως υπογράμμισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. «Η θέση μας είναι σαφής και έχει εκφραστεί κατ΄ επανάληψη», τόνισε ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash. «Οι ιδιοκτήτες των ταξί θα πρέπει να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση. Θα κατατεθούν προτάσεις και από τον αρμόδιο υπουργό, με συγκεκριμένα κριτήρια για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί και θα γίνει ανοιχτή και ενδελεχής διαβούλευση».

«Δεν δικαιολογείται πλέον η απεργία των ιδιοκτητών ταξί», εκτός «αν υπάρχουν άλλοι λόγοι για την συνέχισή της», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος επεσήμανε ότι η απεργία ξεκίνησε όταν ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης «έλειπε στις ΗΠΑ».

«Θα πρέπει να δούμε το επάγγελμα των ταξί και των ιδιοκτητών των ταξί σε διαφορετική βάση», επεσήμανε ο κ. Μόσιαλος. «Θα πρέπει να δούμε τις ευρύτερες διαστάσεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν θίγονται στο δημόσιο διάλογο, σχετικά με την τεράστια παραοικονομία που υπήρχε στο συγκεκριμένο χώρο με την μεταβίβαση των αδειών, με την φοροδιαφυγή που υπήρχε για πάρα πολλά χρόνια και με την ποιότητα των υπηρεσιών».