ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Φορτσάκης: Η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια φενάκη

Δημοσίευση 4 Νοεμβρίου 2017, 09:59 / Ανανεώθηκε 4 Νοεμβρίου 2017, 09:59
Θ. Φορτσάκης: Η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια φενάκη
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά τον Αύγουστο του 2018, υπενθυμίζει ο βουλευτής της ΝΔ

«Η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια φενάκη», τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικων Θεόδωρος Φορτσάκης. Επ' αυτού εξηγεί ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά τον Αύγουστο του 2018, ενώ παράλληλα λέει πως «έχουμε δρόμο μπροστά μας» μέχρι να κλείσει η 3η αξιολόγηση και εκτιμά ότι ακολουθούν άλλες δύο πριν βγούμε από τα μνημόνια.

Υποστηρίζερι πως το πλεόνασμα «είναι αποτέλεσμα της βαριά φορομπηχτικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της στάσης πληρωμών του Δημοσίου» και επαναλαμβάνει το αίτημα του κόμματός του για εκλογές.

Εκτιμά δε, ότι οι δανειστές θα δεχτούν τις προτάσεις της ΝΔ για μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος και περικοπή των φόρων. «Η αξιοπιστία του προγράμματός μας ενισχύει την πεποίθησή μας ότι οι εταίροι θα το δεχτούν», αναφέρει.

Αναφερόμενος στις μαθητικές παρελάσεις ότι το σημερινό σύστημα χρειάζεται αναδιοργάνωση και αποδοκιμάζει τα περιστατικά που συνέβησαν στη Σαντορίνη και στη Δάφνη την 28η Οκτωβρίου.