current views are: 6

4 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση08:10

«Βολές» ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Υιοθετεί ό,τι εξύβριζε

Την πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για τις «νέες δομές υποστήριξης της εκπαίδευσης» σχολιάζει με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση 08:10’

Την πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για τις «νέες δομές υποστήριξης της εκπαίδευσης» σχολιάζει με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ

Την πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για τις «νέες δομές υποστήριξης της εκπαίδευσης» σχολιάζει με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως πρόκειται « για μια ανομολόγητη υιοθέτηση μέτρων, ρυθμίσεων και θέσεων Εκπαιδευτικής πολιτικής που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν τόσο τις περιόδους 1983-1985 και 1993-1999 όσο και την περίοδο 2010-2013 και συνάντησαν τότε τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ακόμη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί ό,τι απέρριπτε κι εξύβριζε όπως έκανε και με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, την Παιδαγωγική αυτονομία της σχολικής μονάδας, τις Ομάδες Σχολείων, την Επιμόρφωση κλπ. Αλλά τις αντιγράφει μόνο στους τίτλους. Γι’ αυτό η πολιτική τους είναι γεμάτη αντιφάσεις και πίσω-γυρίσματα», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ ασκεί κριτική στο υπουργείο καθώς «η πρόταση των «Νέων δομών» που κατατέθηκε δεν έχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση, ούτε και πρακτική εφαρμογή σε κάποιο άλλο εκπαιδευτικό σύστημα».

Εκτιμά, επίσης πως «βάζει «στον γύψο» σημαντικό αριθμό επιστημονικών στελεχών και συμβουλευτικής καθοδήγησης της Εκπαίδευσης, μέσω της πολιτικής του «ξαφνικού θανάτου» του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου και της μετονομασίας του σε «Περιφερειακό Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου», ενώ σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης τα καθήκοντα των Σχολικών Συμβούλων ανατίθενται ουσιαστικά σε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς».

«Η πολιτική αυτή ουσιαστικά και παρά τις εξαγγελίες για την αυτονομία των σχολικών μονάδων, υπονομεύει την λειτουργία τους και την προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, υπηρετεί τις ιδεοληψίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στις μεταρρυθμιστικές πολιτικές της κυβερνητικής περιόδου του ΠΑΣΟΚ.

Η πολιτική επιλογή του λαϊκισμού στην εκπαίδευση πλέον διαπερνά κάθε πρόταση του Υπουργείου και εδώ στοχεύει στην ενίσχυση της παρέμβασής των συνδικαλιστικών στελεχών του Σύριζα στο Εκπαιδευτικό «γίγνεσθαι»», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ κλείνει καλώντας τον «Υπουργό Παιδείας, όσο ακόμη είναι καιρός, να προσέλθει σε ένα σοβαρό και θεσμικό διάλογο».


σχετικα αρθρα