current views are: 13

4 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση11:56

Κ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας ηγείται μιας ανίκανης παρέας που εκείνος διάλεξε

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ

Δημοσίευση 11:56’

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ

Στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος μίλησε το Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι εργασίες σας λαμβάνουν χώρα ένα χρόνο μετά από συνέδριο επανίδρυσης ΟΝΝΕΔ», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας πως

«Πριν από 18 μήνες αναγκάστηκα να πάρω μια τολμηρή και δύσκολη απόφαση, να καταργήσω την ΟΝΝΕΔ στην προηγούμενη της μορφή. Για να κάνω τον απολογισμό, αισθάνομαι δικαιωμένος για αυτή μου την απόφαση. Γιατί εμπιστεύτηκα εσας. Τα 32.000 μέλη αλλά και τη ηγεσία της ΔΑΠ, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ που φέρατε εις πέρας ένα σημαντικό έργο».

«Εσείς είστε στην πρώτη γραμμή της δράσης της ΝΔ για την υπσοτήριξη των πιο αδύναμων, το 3ο προσυνέδριο απέδειξε ότι η αλληγεγγύη είθναι η άλλη όψη του νομσιματος της ελευθερίας», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως «Δεν χαρίζουμε την κοινωνική αλληεγγύη στην Αριστερά».

«Δεν είναι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά να εξηγήσουμε στην κοινωνία γιατί οι ιδέες μας είναι κυρίαρχες, να δώσουν λύση στα προβλήματα των νέων, η περαιτέρω διείσδυση στην νεολαία ειναο στρατηγικός στόχος. Εμείς μιλάμε για δουλειές, για ευκαιρίες για όλους, για πανεπιστήμια για αγορά εργασίας, για ατζέντα που έχει στραμμένη το βλέμμα της στο μέλλον», τόνισε απευθυνόμενος σε ΟΝΝΕΔίτες ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, σχολίασε πως «το να πάιρνει κανείς αποστάσεις παό την πολιτική σήμερα δεν είναι η λύση, μέσα από συνμετοχή προωθούνται οι νέες ιδέςς και τα προγράμματα που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, τη συμμετοχή τη θέλουμε και μεσα από την οννεδ και τη ΔΑΠ».

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Να κάνω μια ειδική μνεία στο μικρό φυλλάδιο που εξέδωσε η δαπ με αφορμή έναρξη σχολικής χρονιάς, ασκεί κριτική σε νόμο Γαβρόγλου».

«Συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης μόνο στα αμιγώς φοιτητικά θέματα, θέλουμε μια φοιτητική οργάνωση πολιτικοποιημένη, και να αγωνίζεται για αναβάσθμιση δημόσιου πανεπιστημίου», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο Τσίπρας ηγείται μιας ανίκανης παρέας»

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας: «Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση γιατί την κάνει η πραγματικότητα στη χώρα, η υπερφορολόγηση, η ανομια, ο κ. Τσίπρας ηγείται μιας ανίκανης παρέας που εκείνος διάλεξε και φτωχοποίησε την χώρα και όταν δεν μπορεί να κυβερνήσει και άγεται και φέρεται από τις συνιστώσες του, πολώνει διχάζει και πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, λέει συνεχώς ψέματα, αν είχε σακσες στόρυ δεν θα το έκανε, δεν θα τον ακολουθησουμε, αλλά όποτε χρειάζεται σκληρή πολιτική απάντηση θα την παίρνει ο κ. Τσίπρας και στη βουλή και στην κοινωνία».

«Θέλουμε να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για την ελλάδα του μέλλον. Μη διαστάσετε να μην είστε τελείως πολιτικαλυ κορέκτ, πρέπει να εναρμονίσουμε και εμείς τις δικές μας πολιτικές με τις δικές σας ανησυχίες. Μιας νέας γενιάς που επιχείρησε να εκπροσωπήσει ο κ. Τσίπρας και απέτυχε οικτρά. Αφιερώστε χρόνο και θα λέτε σε λίγο διάστημα ότι ναι ήμουν εδώ παρών», πρόσθεσε.

Κ. Δερβός: Οι παράγοντες έχουν τελειώσει

«Η εκδήλωση της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Συμπίπτει με τον ένα χρόνο από την επανίδρυση της οργάνωσης», τόνισε από τη δική του πλευρά ο Κώστας Δερβός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πρόσθεσε: «Μια ΟΝΝΕΔ όχι προεδροκεντρική, αλλά πολυπρόσωπη, ΟΙ ΑΡΧΈΣ στο τρίπτυχο, πολιτική υπόσταση, εξωστρέφεια και μαζικότητα» να γίνουμε αυτοί που θα φέρουμε το μήνυμα της ανανέωσης που θα περάσει και στην Ελλάδα».

«Σήμερα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ έχουν ξεπεράσει τις 36.000. και πρώτη προτεραιότητα να μην αφήσουμε τα μέλη μας αδρανή», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Θα είμαι πολύ αυστηρός στις νοοτροπίες που έκαναν απαραίτητη την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, για αυτό θα είμαι σαφής: οι παράγοντες έχουν τελειώσει. Οι φοιτητοπατέρες έχουν τελειώσει. Οι καταληψίες της εξουσίας, οι φίλοι των παραβατικών θα γκρεμιστούν».


σχετικα αρθρα