current views are: 8

5 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση08:27

Κόντρα Τ. Αλεξιάδη – Γ. Βρούτση στο «Ακραίως»: «Προπέρσινα τα περσινά ξινά σταφύλια»- «Θα γονατίσετε τους επαγγελματίες»

Οπως δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης θα δοθούν 760 εκατ. ευρώ για την κοινωνική αλληλεγγύη, 360 εκατ. για την παιδική φτώχεια και 300 εκατ. ευρώ για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια.

Δημοσίευση 08:27’

Οπως δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης θα δοθούν 760 εκατ. ευρώ για την κοινωνική αλληλεγγύη, 360 εκατ. για την παιδική φτώχεια και 300 εκατ. ευρώ για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια.

Η κοινωνική και οικονομική πολιτική της κυβέρνησης βρέθηκε στο επίκεντρο της εκπομπής ‘‘Ακραίως’‘ στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή, με καλεσμένους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη και τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, με τους δύο πολιτικούς να έρχονται σε διαμάχη για τις εισφορές και τον ΕΝΦΙΑ. 

Την αφορμή για τη συζήτηση έδωσε το περιστατικό στην Καλαμάτα με την οικογένεια που κινδύνευσε να καεί ζωντανή από κερί γιατί δεν είχε ρεύμα. 

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη «ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει δράσεις 760 εκατ. για τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής. Να περιμένουμε να ακούσουμε τι θα απαντήσει το υπουργείο και η ΔΕΗ και μετά να τους κρίνουμε. Βεβαίως και υπάρχει πρόβλημα αλλά πρέπει να δούμε το δάσος».

‘Οπως δήλωσε, ο φετινός προϋπολογισμός προβλέπει ότι θα δοθούν 760 εκατ. ευρώ για την κοινωνική αλληλεγγύη, 360 εκατ. για την παιδική φτώχεια και 100 εκατ. ευρώ για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια. 

”Δύσκολη εικόνα αλλά παλεύουμε να αντιμετωπιστεί. Δεν κάνουμε όσα κάνανε οι προηγούμενοι. Οι φόροι στα θέματα του πετρελαίου, τα τέλη κυκλοφορίας, ήταν πολιτικές που μείωσαν τα έσοδα του Δημοσίου. Δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε όλο το πλαίσιο που κληρονομήσαμε. Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, γιατί πρέπει να κλείσουμε μια αξιολόγηση. Δεν είναι πολιτική επιλογή μας πολλά από αυτά που κάνουμε, είναι πολιτική αναγκαιότητα” υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.

«Βεβαίως το ασφαλιστικό επιβαρύνει, αλλά επιβαρύνει συνολικά. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις επαγγελματιών έχουν μειωθεί πολύ οι εισφορές.  Η κυβέρνηση ποτέ δεν είπε θα πάρουμε 1 δισ. από το λαθρεμπόριο. Ποιος έφερε τον ΕΝΦΙΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ τον έφερε; Βρήκαμε υψηλή φορολογία σε κάποιους τομείς αλλά δεν καταφέραμε να την μειώσουμε» πρόσθεσε, επίσης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε, επιπρόσθετα στη φράση ”περυσινά ξινά σταφύλια” που είχε πει στο ραδιοφωνικό ”Ακραίως” για τον ΕΝΦΙΑ: «΄΄Ηταν λάθος η φράση ”Περσινά ξινά σταφύλια’‘ γιατί ήταν… προπέρσινα. Ήταν πράγματα που λέγονταν το 2014. Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, έχουμε κάνει παρεμβάσεις για να γίνει πιο δίκαιος».

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «Δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια η ψύχραιμη φωνή του κ. Αλεξιάδη. Ο προϋπολογισμός αποκαλύπτει το ανάλγητο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επίδομα πετρελαίου έχει γίνει πλέον 50 εκατ. ευρώ. Η Νέα Δημοκρατία δεν εκμεταλεύθηκε ποτέ τέτοια περιστατικά. Η ομάδα του κ. Αλεξιάδη πρωταγωνιστούσε σε αγώνες για το περιστατικό με το μαγκάλι. Εμείς δεν αντιδράμε το ίδιο.  Ευτυχώς όσα είπε ο κ. Αλεξιάδης είναι όσα φτιάξαμε εμείς το 2012- 2014. Συνεχίζει αυτά που φτιάξαμε εμείς, με καθυστέρηση, αφού πρώτα το δηλητηρίασε. Τότε μου είχαν επιτεθεί για ”ψίχουλα”. Η κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε αυτό που φτιάξαμε εμείς». 

Σύμφωνα, επίσης με τον ίδιο: «Τo μεγαλύτερο λάθος στην κοινωνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι ολέθριες εισφορές. Το 2014 εμείς μειώσαμε στο 13% το ΦΠΑ, 30% το φόρο αλληλεγγύης, τις εισφορές πέντε μονάδες και είχε θετικό αντίκτυπο. Όπως το κάναμε τότε, θα το κάνουμε και τώρα. Τώρα έρχεται πρώτη η εισφοροδιαφυγή και αυτό γιατί το ασφαλιστικό συνδέθηκε με το φορολογικό. Ξέρετε ότι θα υπάρχει 61% αύξηση στις εισφορές από 1 Ιανουαρίου του 2018;»

«Μην λέτε για ”περσινά ξινά σταφύλια” γιατί προκαλείτε. Το σύνθημα που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά ήταν το ”Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και ο ΕΝΦΙΑ. Το 2015 τον Αύγουστο η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε και στο παράλληλο πρόγραμμα. 900 εκατ. ευρώ  είναι η μείωση εισοδημάτων σε αγρότες, γιατρούς. Αυξάνονται οι εισφορές μέχρι 61% από 1 Ιανουαρίου του 2018. Θα γονατίσουν οι επαγγελματίες από το 2018. Τα μηνύματα που παίρνω από την αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα αρνητικά» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

 


σχετικα αρθρα