current views are: 7

5 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:12

Αλ. Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση είναι στοχοπροσηλωμένη στην 3η αξιολόγηση

Τι απαντά για την «εσωκομματική αντιπολίτευση» από την κίνηση των 53 ο υπουργός Επικρατείας

Δημοσίευση 12:12’

Τι απαντά για την «εσωκομματική αντιπολίτευση» από την κίνηση των 53 ο υπουργός Επικρατείας

Η κυβέρνηση είναι «στοχοπροσηλωμένη, μεταξύ άλλων, στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης διότι αυτή θα διασφαλίσει την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και θα σημάνει την έναρξη της διαπραγμάτευσης τόσο για το χρέος όσο και για το τι θα συμβεί μετά το μνημόνιο».

Αυτό τονίζει το πλαίσιο συνέντευξης του στη Real News ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπογραμμίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα είναι «η έξοδος της χώρας από τα μνημονιακά προγράμματα, με την κοινωνία όρθια» και εκτίμησε πως ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση τόνισε πως η έγκαιρη ολοκλήρωση «εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησής μας για ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018».

«Τακτικισμοί σε ζητήματα στρατηγικών επιλογών δεν έχουν θέση. Αυτό το κατανοούν πολύ καλά οι υπουργοί, γι’ αυτό κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε αφενός τα προαπαιτούμενα να ολοκληρωθούν στην ώρα τους (πράγμα διόλου εύκολο με δεδομένη την εμμονή των θεσμών σε μη ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα) και αφετέρου να ολοκληρωθούν με τον ευνοϊκότερο δυνατό τρόπο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία», στέλνοντας μήνυμα εντός της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση αν η Κίνηση των 53 ασκεί εσωκομματική αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε: «Θεωρώ, ότι όλη αυτή η συζήτηση γίνεται «εκ του πονηρού» από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, για να σηματοδοτηθούν δήθεν ρήγματα στην κυβέρνηση και με την ελπίδα να τροφοδοτηθούν τέτοια ρήγματα. Ματαίως τα αναζητούν, διότι δεν υπάρχουν. Στην πολιτική μας παράδοση, η ελεύθερη έκφραση όλων των απόψεων υπήρξε θεμέλιο της εσωτερικής μας λειτουργίας. Είμαστε εκπαιδευμένοι στην «πολυφωνική συνοχή». Δεν είχαμε ποτέ την κουλτούρα των «αρχηγικών» κομμάτων ούτε διατηρήσαμε την κουλτούρα του «δημοκρατικού συγκεντρωτισμού». Ποτέ μια διαφοροποιημένη άποψη δεν ήταν «απέναντι» και ποτέ δεν εμπόδιζε την ενιαία μας δράση».


σχετικα αρθρα