«Φωτιές» άναψε στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που επεξεργάζεται ενδεχόμενα σκάνδαλα στην Υγεία η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Θεοφύλακτου περί συνεννόησης της ΝΔ με τη μάρτυρα, υπεύθυνη οικονομικής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Πολύζου

Και αυτό γιατί η κ Πολύζου επέμεινε στο δικαίωμά της στη σιωπή, επικαλούμενη την ανάμειξη εκ της θέσεώς της στην υπόθεση. Ωστόσο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διείδαν μια προσπάθεια συνεννόησης με τους συναδέλφους τους της ΝΔ.

«Δεν μπορεί κ. Πολύζου να συνεννοείστε με τους συναδέλφους της ΝΔ! Είναι προσβλητικό!», δήλωσε αρχικά ο βουλευτής με τη κ. Καββαδία να επικαλείται προς επιβεβαίωση του θέματος τα πλάνα της επιτροπής από τα κανάλι της Βουλής.

Αυτές οι αναφορές ωστόσο προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση των μελών της ΝΔ, με τον κ. Μηταράκη να παίρνει το λόγο και να ζητά εξηγήσεις και να απειλεί με αγωγές. « Είναι ντροπή του κ. Μηταράκη! Να ντρέπεστε! Να συνεννοείστε με τη μάρτυρα για το τι θα κάνει», είπε ο κ. Θεοφύλακτος με τον κ. Μηταράκη να αντιλέγει σε αντίστοιχο ύφος: «Εγώ να δεις τι θα σου κάνω! Ζητώ τη προστασία της λειτουργίας της Βουλής».

Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που ακόμα και ο Ηλ. Κασιδιάρης της ΧΑ κατήγγειλε «τραμπούκικες διαδικασίες» που «προσβάλλουν τη λειτουργία της επιτροπής».

«Δεν μπορεί να απειλεί με αγωγές θα του κάνω εγώ 18 αγωγές», συνέχισε στο ίδιο μοτίβο ο κ. Θεοφύλακτος με τον Ν. Νικολόπουλο να παίρνει το λόγο και να λέει: 

«Δεν γίνεστε πλανόδιοι λέω εγώ; Ακούσαμε τη φωνή του Μηταράκη για ασήμαντα θέματα! Έχουν περάσει τόσοι εδώ!».

«Επιστρέφω τα περί περιπλανώμενου θιάσου! Δεν αλλάζουμε κόμματα κάθε μέρα», ανταπάντησε ο κ. Μπουκώρος της ΝΔ με τον κ. Νικολόπουλο να επανέρχεται: «Έλα, έλα είσαι μικρός ακόμα... ».

Τελικά, ο πρόεδρος της επιτροπής, κ. Μπαλωμενάκης επιχείρησε να μπαλώσει κάπως τα πράγματα και να δώσει ένα τέλος στη παράνοια της αντιπαράθεσης προκειμένου να συνεχιστεί η εξέταση της μάρτυρα.