ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποπομπή Π. Καμμένου ζητά η ΝΔ - ΥΠΕΘΑ: «Η ΝΔ ας αναζητήσει αλλού ενόχους»

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2017, 11:19 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2017, 16:37
Αποπομπή Π. Καμμένου ζητά η ΝΔ - ΥΠΕΘΑ: «Η ΝΔ ας αναζητήσει αλλού ενόχους»
Facebook Twitter Whatsapp

Κ. Τασούλας στο «Ακραίως»: «Συνυπεύθυνος ο Πρωθυπουργός» 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε σκληρή κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την αντιπολίτευση έχει εξελιχθεί η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, την οποία φέρεται να έχει συνάψει η κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία ζητά την αποπομπή του αρμόδιου υπουργού, Πάνου Καμμένου, καταγγέλοντας πως η συμφωνία που έχει συναφθεί δεν έγινε με όρους διαφάνειας και παρακάμφθηκε ο νόμος. Από την πλευρά του το υπουργείο απαντά πως όλα έγιναν νόμιμα και εξαπολύοντας «πυρά» προς τη ΝΔ την καλεί να αναζητήσει ενόχους στους κόλπους της.

Ειδικότερα, σε μια ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση σε σχέση με την εμπλοκή του Π. Καμμένου με τα εξοπλιστικά στη Σαουδική Αραβία η ΝΔ αναφέρει πως «ήδη από την Κυριακή, που προέκυψαν τα σχετικά δημοσιεύματα, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε τη σοβαρότητα μιας υπόθεσης που αφορά τον κ. Πάνο Καμμένο και τις σχέσεις του με έναν ύποπτο μεσάζοντα. Χθες παρενέβη αυτεπάγγελτα στρατιωτικός Εισαγγελέας, καθώς ανώτατος αξιωματικός κατήγγειλε δημοσίως τον κ. Καμμένο ότι υπέγραψε μια συμφωνία ύψους 66 εκ ευρώ με τον εν λόγω μεσάζοντα χωρίς καμία διαφάνεια και παρακάμπτοντας προκλητικά το νόμο».

«Την ίδια στιγμή, οι δικαιολογίες που έδωσε και χθες ο κ. Καμμένος διαψεύδονται πλέον και από τις επίσημες αρχές της χώρας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Καμμένος, αντί να δώσει εξηγήσεις, διέταξε τη σύλληψη του εν λόγω αξιωματικού, επειδή ο τελευταίος αποκάλυψε την αλήθεια. Οι προσωπικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες και βαρύτατες. Αν δεν απομακρύνει σήμερα κι όλας τον κ. Καμμένο από την Κυβέρνησή του, θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή. Ο αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει ήδη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου σκανδάλου», προσθέτει η ΝΔ.

Κ. Τασούλας στο «Ακραίως»: «Συνυπεύθυνος ο Πρωθυπουργός» 

Βαρύτατα ερωτήματα για την συμφωνία του Π. Καμμένου με τη Σαουδική Αραβία για εξοπλιστικά υλικά διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, και μέλος της αρμόδιας επιτροπής Κ. Τασούλας μιλώντας στο ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι για το θέμα το κόμμα έχει απευθυνθεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ έχει επιληφθεί και το στρατοδικείο.

«O κ. Καμμένος μας είπε ότι θα προβεί στην εκποίηση πλεονάζοντος στρατιωτικού υλικού με διακρατική συμφωνία. Εχει σημασία για εμάς το ''διακρατική'' συμφωνία και όχι μέσω κάποιου μεσάζοντα. Ηταν καθοριστική η διατύπωση αυτής της φράσης για να προχωρήσουμε. Υλικό άμυνας εκρίθη πλεονάζον από την άμυνα της χώρας μας και προκειμένου να αξιοποιηθεί μας διαβεβαίωσε ότι θα το αξιοποιήσει με συμφωνία δύο κυβερνήσεων, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρχει μεσάζοντας για να πάρει την προμήθειά του»δήλωσε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε:

«Εν συνεχεία, από διάφορες πληροφορίες μάθαμε ότι υπάρχει ένας ιδιώτης, Έλληνας, που πηγαινοέρχεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και παίζει το ρόλο του μεσάζοντα. Ερωτήθη λοιπόν ο κ. Καμμένος στις 20 Σεπτεμβρίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει αυτό το πρόσωπο αλλά ως πληρεξούσιος της κρατικής οντότητας με την οποία συνεργάζεται. Αρα δεν είναι μεσάζοντας, αλλά εκπρόσωπος πληρεξούσιος κράτους, άρα είναι κράτος».

Ο κ. Τασούλας συνέχισε: «Βγαίνει επίσης αυτό το επεισόδιο που είχε με τον αρμόδιο ταξίαρχο, και βγαίνει στη δημοσιότητα όπως αναφέρθηκε από τον κ. ταξίαρχο. Με ανήκουστο τρόπο ζήτησε να κρατηθεί. Να σας πω για τον μεσάζοντα, ονομάζεται Βασίλης Παπαδόπουλος και ο πατέρας του ήταν από τη Ρωσία. Ηταν μεγάλος καπνέμπορος. Στη συνέχεια έκανε ένα εργοστάσιο με σφαίρες. Δεν πήγε καλά το εργοστάσιο με σφαίρες και πήγε στη Μέση Ανατολή για να κάνει αυτή τη συναλλαγή. Στις 17 Ιουνίου 2017 με έγγραφό της η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ μας ενημέρωσε ότι οι αρχές δεν αναγνωρίζουν το εν λόγω πρόσωπο και παρακαλούν οι συνεννοήσεις για τα στρατιωτικά θέματα να γίνονται με στρατιωτικά πρόσωπα. Τρεις μήνες μετά ο κ. Καμμένος διαβεβαιώνει τη Βουλή ότι αυτό το πρόσωπο είναι εξουσιοδοτημένο. Παρεπλανήθη η Βουλή. Αυτό που έγινε είναι τερατώδες. Η ΝΔ ενημερώνει σήμερα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να επιληφθεί».

«Ο ταξίαρχος που δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του, κοινοποίησε την αναφορά του με αποτέλεσμα να παρέμβει η στρατιωτική δικαιοσύνη. Αυτό είναι ένα σοβαρότατο θέμα, έχει να κάνει με παραπλάνηση της Βουλής και αλλαγή της συμφωνίας. Εχει ευθύνη για όλο αυτό ο κ. Καμμένος, αλλά έχει ευθύνη και ο Πρωθυπουργός που τον ανέχεται. Αλλά αν δεν τον στείλει στο σπίτι του, είναι συνυπεύθυνος. Αν ο κ. Καμμένος έχει κάνει όλα αυτά αναρωτιέστε τι είδους κυβέρνηση έχουμε;», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Υπ. Άμυνας: Η ΝΔ να αναζητήσει αλλού ενόχους

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή την ανακοίνωση της οδού Πειραιώς.

«Η παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει όρια», τονίζει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εξηγεί:
 
«Από τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας χθες στη Βουλή αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της αντισυμβαλλόμενης χώρας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε και χθες στη Βουλή ότι δεν υπήρξε σύλληψη Αξιωματικού, αλλά ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες. Δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση στρατιωτικού εισαγγελέα χθες, αλλά η στρατιωτική δικαιοσύνη διερευνά, ήδη από 30-8-2017, το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από εμπλεκόμενους στρατιωτικούς. Δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά από ανώτατο αξιωματικό και το περίφημο «κείμενο» δεν έχει κατατεθεί πουθενά».
 
«Η Νέα Δημοκρατία ας αναζητήσει στους κόλπους της να βρει ύποπτους μεσάζοντες, offshore και σκάνδαλα», καταλήγει η ανακοίνωση.