ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο αρχείο η δικογραφία με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2017, 15:25 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2017, 15:36
Στο αρχείο η δικογραφία με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Η εισαγγελέας Β. Ακριβού φέρεται να επικαλείται στο πόρισμά της την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) η οποία διενήργησε έλεγχο ο οποίος δεν διαπίστωσε παραβίαση του απορρήτου.

Στο αρχείο αναμένεται να μπει η δικογραφία που σχηματίστηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και μετά, με αφορμή τις καταγγελίες του ΚΚΕ για δίκτυο παρακολουθήσεων και συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού. 

Αυτό εισηγήθηκε η εισαγγελέας που ερεύνησε την υπόθεση, Βάια Ακριβού, η οποία υπογραμμίζει ότι από τα στοιχεία που συνέλεξε για το θέμα δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες και με έγγραφο στην Εισαγγελία Εφετών, που θα έχει τον τελευταίο λόγο, ζητά να αρχειοθετηθεί ο φάκελος.

Η κ. Ακριβού φέρεται να επικαλείται στο πόρισμά της την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) η οποία διενήργησε έλεγχο ο οποίος δεν διαπίστωσε παραβίαση του απορρήτου.

Η εισαγγελέας σημειώνει ωστόσο ότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που έγινε προς εξακρίβωση των στοιχείων των χρηστών, έδειξε παραποιημένη προέλευση τηλεφωνημάτων με συνέπεια ο εντοπισμός των καλούντων να είναι δυσχερής έως αδύνατος.

Το πόρισμα, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία, καταλήγει πως δεν προέκυψε ότι τα επίμαχα τηλεφωνήματα ήταν απειλητικά και έτσι κατά την εισαγγελική λειτουργό το μόνο αδίκημα που μπορεί να στοιχειοθετηθεί είναι αυτό της έργω εξύβρισης που όμως διώκεται κατόπιν μήνυσης του θιγόμενου, η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει υποβληθεί.