ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα Α. Γεωργιάδη - Στ. Κοντονή για την αποφυλάκιση του δολοφόνου της Δώρας

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 9 Νοεμβρίου 2017, 16:30 / Ανανεώθηκε 9 Νοεμβρίου 2017, 19:10
Άγρια κόντρα Α. Γεωργιάδη - Στ. Κοντονή για την αποφυλάκιση του δολοφόνου της Δώρας
Facebook Twitter Whatsapp

Την αρχή έκανε με σχετική αναφορά ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος αφού δήλωσε πως δεν έθεσε αυτός το ζήτημα, έκανε λόγο για «fake news» του Μεγάρου Μαξίμου, που υποστήριξε ότι ο δολοφόνος πληρούσε τις προϋποθέσει αποφυλάκισης από παλαιότερο του Παρασκευόπουλου νόμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε ένα πινγκ πονγκ ευθυνών για τι τελικά οδήγησε στην αποφυλάκιση του τοξικομανή που δολοφόνησε με δεκατέσσερις μαχαιριές την άτυχη Δώρα Ζέμπερη, εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Την αρχή έκανε με σχετική αναφορά ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος αφού δήλωσε πως δεν έθεσε αυτός το ζήτημα, έκανε λόγο για «fake news» του Μεγάρου Μαξίμου, που υποστήριξε ότι ο δολοφόνος πληρούσε τις προϋποθέσει αποφυλάκισης από παλαιότερο του Ν. Παρασκευόπουλου νόμο.

«Ωστόσο ο παλαιότερος νόμος προβλέπει και σχετική απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών», σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε: «ο δολοφόνος της Δώρας εξήλθε της φυλακής λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου. Ο Παρασκευόπουλος είχε πει ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος και ότι έχει δίκιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Δεν αναλαμβάνετε μια πρωτοβουλία τώρα να καταργήσουμε το νόμο να πούμε και ένα μπράβο στον Μητσοτάκη και να πάμε παρακάτω;» Μάλιστα υποστήριξε πως με βάση τις διατάξεις του νόμου έχουν γίνει τραγωδίες και πως «ήρθε η ώρα να ζητήσετε συγνώμη από τον ελληνικό λαό».

Απαντώντας αρχικά ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε πως δεν είναι καινούργιο το φαινόμενο να στοχοποιείται προσωπικά με το πιο βίαιο και βάναυσο τρόπο ως ο άνθρωπος που έχει βάψει τα χέρια του με αίμα. «Από το 2005 η χώρα έχει αποσυμφορητικούς  νόμους δυνάμει των οποίων γίνονται οι απολύσεις! Δυστυχώς το ότι υπάρχει μετά το έγκλημα υποτροπή δε σημαίνει όμως ότι φταίει ο νόμος!», είπε και μίλησε για συκοφαντική δυσφήμιση του ονόματός του.

«Θα περίμενα ο κ. Γεωργιάδης μετά το κάζο με το κινητό και την εμφάνιση διαφόρων ως συνομιλητών της κυβέρνησης στη τηλεόραση να είναι προσεκτικός όταν προβαίνει σε αποκαλύψεις», πρόσθεσε με νόημα ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε πως ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εκλεγεί κυβέρνηση και δεν είχε πάρει μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών θα ίσχυαν αυτά που είχαν ψηφιστεί από το 2005 μαζί με τη διάταξη του άρθρου 105 του Ποινικού Κώδικα και ο δολοφόνος θα είχε αποφυλακιστεί.

«Βλέπω κ. Γεωργιάδη συμβουλεύεστε το νομικό σας σύμβουλο κ. Βορίδη. Καλό είναι να έρχεστε στη Βουλή με τον συνήγορό σας», είπε και πρόσθεσε: «ο συγκεκριμένος λοιπόν θα είχε εξέλθει στις φυλακές! Διότι οποιοδήποτε όργανο ήταν αρμόδιο να αποφασίσει θα έκανε διαπίστωση ότι ο κρατούμενος είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής και θα είχε αφεθεί ελεύθερος! Ειλικρινώς σας λέω ότι ο συγκεκριμένος είχε εκτίσει τα 3/5 ποινής, 6 πραγματικά και 3 πλασματικά πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου για να αφεθεί ελεύθερος. Το σημαντικό είναι να πούμε ότι αυτοί οι κρατούμενοι είτε υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου είτε όχι θα είχε βγει! Αυτό το φαρμάκι σπέρνετε στη κοινωνία και λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφυλακίζει εγκληματίες!».

Ακόμα, κατηγόρησε τόσο τον κ. Μητσοτάκη όσο και τον κ. Γεωργιάδη πως λανθασμένα αναφέρουν το νόμο ως «Παρασκευόπουλου», καθώς άλλαξε πριν από λίγους μήνες με ορισμένες διατάξεις που έχουν καταργηθεί.

«Πραγματικά σας είχα καταλάβει ότι είστε τρομερός θεατρίνος με τη καλή έννοια στο δικαστήριο θα είστε πολύ καλός!», αντίτεινε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «με στόμφο είπε ο Γεωργιάδης και ο Μητσοτάκης ζήτησαν κατάργηση νόμου Παρασκευόπουλου ενώ έχει λήξει! Μα εγώ χρησιμοποίησα τη ρήση του Παρασκευόπουλου! Μα αν δε το γνώριζε αυτός πως θα το γνωρίζουμε εμείς! Καλό ρητορικό τέχνασμα αλλά πάρτε τον τηλέφωνο να συνεννοηθείτε».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε ο δολοφόνος της Δώρας ποιο νόμο χρησιμοποίησε προκειμένου να αποφυλακιστεί. «Το νόμο Παρασκευόπουλο ή το προηγούμενο; Γιατί ο προηγούμενος προέβλεπε απόφαση συμβουλίου Πλημμελειοδικών γιατί δεν ήταν αυτόματη η αποφυλάκιση αλλά εξατομικευμένη! Σας ρωτάω υπάρχει απόφαση συμβουλίου ή όχι;», αναρωτήθηκε.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων άλλος αποσυμφορητικός νόμος δεν θα έρθει στη Βουλή!», ανταπάντησε ο κ. Κοντονής και χαρακτήρισε ακραία υποκρισία να λέει κανείς πως για το έγκλημα φταίει η κυβέρνηση.

«Επειδή ο κ. Γεωργιάδης είναι μέγας θεατρίνος με τη καλή την έννοια, το σύνολο των κρατούμενων που απολύονται από τη χώρα γίνεται επί τη βάσει του αποσυμφορητικού νόμου που ισχύει!», είπε από τη πλευρά του ο θιγόμενος, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.