current views are: 8

9 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση16:36

«Τσουνάμι» πολιτικών αντιδράσεων για την 48ωρη άδεια του Δ. Κουφοντίνα

Το θέμα έφτασε στη Βουλή προκαλώντας μάλιστα αντιπαράθεση μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή

Δημοσίευση 16:36’

Το θέμα έφτασε στη Βουλή προκαλώντας μάλιστα αντιπαράθεση μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή

«Τσουνάμι» πολιτικών αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση να δοθεί διήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα με πρώτη τη ΝΔ να ανοίγει τον «χορό» καταδικάζοντας την επίμαχη απόφαση.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή προκαλώντας μάλιστα κόντρα μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.  Οι αντιδράσεις για το θέμα ξεκίνησαν από το βράδυ της Τετάρτης οπού έγινε γνωστή η είδηση της 48ωρης άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε την απόφαση «αδιανόητη» και σχολίασε «Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννης. Στο άκουσμα της είδησης χθες το βράδυ χαρακτήρισε «αδιανόητο ο Κουφοντίνας να κυκλοφορεί ελεύθερος δύο ημέρες στην Αθήνα» συνεχίζοντας ότι «Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί δύο ημέρες ελεύθερος;». «Το να βλέπεις στα μάτια τον άνθρωπο που δολοφόνησε τον δικό σου άνθρωπο, και να τους φωνάζουν ‘λευτεριά στον Κουφοντίνα’, είναι δύσκολο. Δεν αισθάνομαι καλά με αυτό», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ χαρακτήρισε «ύβρη αυτό που γίνεται».

Αντίθετος εμφανίστηκε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter «Ασχολίαστο».

αντίθετος είναι και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος. Ο κ. Καμμένος υπογραμμίζει πως θα πρέπει το Συμβούλιο, που πέρσι είχε απορρίψει το αίτημα του Κουφοντίνα να πάρει άδεια από την φυλακή, με το σκεπτικό ότι ήταν «αμετανόητος», να δώσει εξηγήσεις για το σκεπτικό στο οποίο βασίζει σήμερα την απόφασή του να δοθεί άδεια.

Κατηγορηματικά αντίθετος στη χορήγηση άδειας στον  Δημήτρη Κουφοντίνα είναι και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Θεοδωράκης τονίζει ότι δεν μπορεί να βγαίνει από τη φυλακή «ένας δολοφόνος 11 ανθρώπων που δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια».

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στο Action24 έκανε λόγο για βαθιά προβοκατόρικη απόφαση.

«Η απόφαση για την άδεια του αμετανόητου για τις δολοφονικές του πράξεις Κουφοντίνα προκαλεί το δημόσιο αίσθημα» σχολίασε στο twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του δήμαρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη​, ο οποίος τόνισε ότι άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας που έχει καταδικαστεί για τις δολοφονίες της «17 Νοέμβρη» δεν θα πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή. Ο κ. Καμίνης μάλιστα ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το σκεπτικό του συμβουλίου που έδωσε την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Πρόκληση η επιείκεια σε αμετανόητους εγκληματίες που έχουν αφαιρέσει 11 ανθρώπινες ζωές. Θα είμαστε σύμφωνοι να τυγχάνουν όλων των προνομίων που δίνει ο νόμος στους εγκλείστους, υπό την προϋπόθεση να έκανε δήλωση μετάνοιας για τα εγκλήματα που διέπραξε. Αμετανόητος να τυγχάνει επιείκειας είναι πρόκληση, όταν έχει αφαιρέσει 11 ανθρώπινες ζωές», σχολίασε η Ένωση Κεντρώων.


σχετικα αρθρα