current views are: 8

10 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:38

Κ. Μητσοτάκης: «H πορεία μου δεν είναι ενός κατ’ επάγγελμα πολιτικού»

Συνέντευξη στο Politico παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοσίευση 07:38’

Συνέντευξη στο Politico παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπάρχει σοβαρό έλλειμμα ικανότητας, επαγγελματισμού και διοίκησης» σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Politico ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας τη βούλησή του για βαθιές τομές μόλις αναλάβει την εξουσία.

«Οραματίζομαι μία μικρότερη και πιο αποτελεσματική διοίκηση, θέλω να εξυγιάνω τις δημόσιες δαπάνες, να μειώσω τους φόρους, να αναδείξω την Ελλάδα ως έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό», σημειώνει ο Πρόεδρος της Ν.Δ., για τον οποίο το Politico υπογραμμίζει ότι κέρδισε την κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία ως το απόλυτο αουτσάιντερ.

Παρά το γεγονός ότι είναι γιος του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μπήκε στην κούρσα χωρίς καμία ουσιαστικά στήριξη από τους βουλευτές της Ν.Δ., σημειώνει η ιστοσελίδα, αποδίδοντας τη νίκη του στην εκλογική διαδικασία στην στήριξη που κέρδισε από τους απλούς κεντροδεξιούς ψηφοφόρους και όχι από την κομματική ελίτ.

«Η πορεία μου δεν είναι η πορεία ενός κατ’ επάγγελμα πολιτικού», σημειώνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας προς το διεθνές ακροατήριο ότι, πριν εισέλθει στην πολιτική, είχε σπουδάσει στις ΗΠΑ ενώ είχε 10ετή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα.

«Θεωρούμαι μεταρρυθμιστής ακόμη και μέσα στο ίδιο μου το κόμμα» σημειώνει και προσθέτει «συνεπώς, αλλάζω και το ίδιο μου το κόμμα και αυτό, θα είμαι ειλικρινής, προκαλεί τριβές».

Ως προς το κόστος της διακυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι αποτιμάται σε απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων για τον ελληνικό λαό.

«Αν απλά ανατρέξεις στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2014, προβλέπει ανάπτυξη 2,9% για το 2015 και 3,6% για το 2016. Και τα δύο αυτά χρόνια είχαμε, τελικά, ύφεση» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. καταλήγοντας: «οι Έλληνες πληρώσαμε ένα πολύ βαρύ λογαριασμό για τον κ. Τσίπρα».


σχετικα αρθρα