current views are: 10

11 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση05:30

Ν. Ανδρουλάκης: «Δεν εκφράζουμε τις πολιτικές ελίτ, τα συμφέροντα και τους… βολεψιματίες»

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι αν δεν υπάρξει η μεγάλη ανατροπή που πρεσβεύει η Δημοκρατική Παράταξη και οι αρχές της σοσιαλδημοκρατίας «δεν θα πάμε σε μια εποχή κοινωνικής κινητικότητας αλλά σε μια εποχή σκληρών κοινωνικών κατεστημένων. Δεν έχω να χωρίσω με κανέναν Έλληνα τίποτα, παρά μόνο με όσους υπηρετήσουν το σενάριο της κοινωνίας της κληρονομικής ισχύος.

Δημοσίευση 05:30’

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι αν δεν υπάρξει η μεγάλη ανατροπή που πρεσβεύει η Δημοκρατική Παράταξη και οι αρχές της σοσιαλδημοκρατίας «δεν θα πάμε σε μια εποχή κοινωνικής κινητικότητας αλλά σε μια εποχή σκληρών κοινωνικών κατεστημένων. Δεν έχω να χωρίσω με κανέναν Έλληνα τίποτα, παρά μόνο με όσους υπηρετήσουν το σενάριο της κοινωνίας της κληρονομικής ισχύος.

«Δεν θα επιτρέψουμε να κινδυνεύσουν τα νέα παιδιά μας να γίνουν μουσεία της καταστροφής. Δεν πρέπει να αφήσουμε μια γενιά χωρίς δυνατότητες παραγωγής πλούτου. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η κοινωνία της κληρονομικής ισχύος» δήλωσε από το Αγρίνιο ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς,Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο Παπαστράτειο Μέγαρο ο κ. Ανδρουλάκης, περιέγραψε το όραμά του για την Ελλάδα, ένα όραμα που μπορεί να μετουσιωθεί μέσω της αναγεννημένης προοδευτικής παράταξης.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι αν δεν υπάρξει η μεγάλη ανατροπή που πρεσβεύει η Δημοκρατική Παράταξη και οι αρχές της σοσιαλδημοκρατίας «δεν θα πάμε σε μια εποχή κοινωνικής κινητικότητας αλλά σε μια εποχή σκληρών κοινωνικών κατεστημένων. Δεν έχω να χωρίσω με κανέναν Έλληνα τίποτα, παρά μόνο με όσους υπηρετήσουν το σενάριο της κοινωνίας της κληρονομικής ισχύος.

Της κοινωνίας που η Ελλάδα θα είναι ένα αποτυχημένο κράτος της ανατολικής Ευρώπης. Ένα κράτος μεγάλων ανισοτήτων. Αυτό είναι το αποτυχημένο μοντέλο που ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, η σοσιαλδημοκρατία έχει στρατηγικό αντίπαλο στην πατρίδα μας. Εμείς θέλουμε την ανάταξη της μεσαίας τάξης, το σεβασμό των θεσμών και την κοινωνία των ευκαιριών για όλους. Κι όχι την κοινωνία που θα φθείρεται ο λαός προς όφελος των λίγων.

Δεν εκφράζουμε μια βολεμένη ελίτ. Χρέος μου είναι να εκφράσω τους νέους κι αυτούς που δεν άντεξαν αλλά μένουν εδώ αλλά κι αυτούς που έφυγαν και περιμένουν κάτι να αλλάξει σε εμάς για να επιστρέψουν. Αυτούς θέλουμε πίσω κι όχι όσους έφυγαν για να διαιωνίσουν την εξουσία τους».

Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα που βούλιαξαν τη χώρα τονίζοντας ότι: «Αν θέλετε να ξανακτίσουμε τη δημοκρατική παράταξη, οφείλουμε όλοι μας να δεσμευτούμε ότι θα συγκρουστούμε χωρίς να αξιολογήσουμε το πολιτικό κόστος, με όλα τα κατεστημένα που χρεοκόπησαν την Ελλάδα το 2009: Τα πολιτικά τζάκια, τα μιντιακά συμφέροντα και βέβαια αυτούς που νομίζουν ότι μέσω του συνδικαλισμού επιλύουν τα θέματα αλλά μόνο διατηρούν προνόμια. Η δημοκρατική παράταξη μπορεί να προτείνει αλλαγές για να διασφαλίσει τα συμφέροντά του πολίτη, οι μεταρρυθμίσεις που υποσχόμαστε εμείς, είναι το όπλο του πιο αδύναμου απέναντι στο κατεστημένο».

Τέλος, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του τόνισε:«Δεν έχω κανέναν κηδεμόνα. Δεν ρώτησα κανέναν αν θα είμαι υποψήφιος παρά μόνο λίγους φίλους, από αυτούς που ξεκινήσαμε μαζί στα φοιτητικά μας χρόνια, από αυτούς που μείναμε στο ΠΑΣΟΚ κάνοντας τη δουλειά μας. Δεν ήμασταν από τους ”βολεψιματίες”. Κι αυτά τα παιδιά, τα παιδιά σας θα είναι στην πρώτη γραμμή διότι έχουν το ηθικό κεφάλαιο να ανατάξουν τη δημοκρατική παράταξη. Η στήριξη στο πρόσωπό μου θα είναι τιμή και θα είναι δέσμευση ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, δεν θα μετρήσω ποτέ το πολιτικό κόστος, δεν θα μετρήσω κανένα συμφέρον πέρα από το συμφέρον της πατρίδας. Υπόσχομαι ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ».


σχετικα αρθρα