current views are: 11

13 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση05:28

Πώς θα αντιμετωπίσει η ΝΔ το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κεντροαριστερά

Σχετικά με το αν οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά επηρεάσουν την κεντροδεξιά παράταξη, από την οδό Πειραιώς απαντούν πως η δυναμική, το σχέδιο και το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για τους Έλληνες και την Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται

Δημοσίευση 05:28’

Σχετικά με το αν οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά επηρεάσουν την κεντροδεξιά παράταξη, από την οδό Πειραιώς απαντούν πως η δυναμική, το σχέδιο και το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για τους Έλληνες και την Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται

Η υψηλή συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές για την εκλογή προέδρου στην Κεντροαριστερά, ήταν το κύριο, αλλά όχι το μόνο θέμα συζήτησης στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία που είχαν στραμμένο το βλέμμα στο αποτέλεσμα της αναμέτρησης αλλά και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Το επόμενο μεγάλο ζήτημα που βρέθηκε και θα βρεθεί στο τραπέζι στις επόμενες ημέρες, είναι πως η χθεσινή εξέλιξη επηρεάζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Ήδη, μόλις έκλεισαν οι κάλπες, ο πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς που εξέδωσε ανακοίνωση, ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter, σχολίασε το θέμα της συμμετοχής: «Χαίρομαι ειλικρινά που τόσοι πολίτες ψήφισαν στις εκλογές για το νέο φορέα. Οι ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του, ο κ. Μητσοτάκης.

Στο επιτελείο του, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newpost.gr θεωρούν πως οι ανοιχτές διαδικασίες στα κόμματα εδραιώνουν την Δημοκρατία και η μεγαλη συμμετοχή στην ψηφοφορία για την ιδρυση του νέου φορέα είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα. Για τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη όμως, η χθεσινή έστειλε και ένα ακόμη μήνυμα:  Οτι μπορεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προσπαθεί με κάθε τρόπο να απομακρύνει τις εκλογές, αλλά οι πολίτες αξιοποιούν πια κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για να διατρανώσουν την επιθυμία τους να απομακρυνθούν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος το ταχύτερο δυνατόν από την εξουσία.

Σχετικά με το αν οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά επηρεάσουν την κεντροδεξιά παράταξη, από την οδό Πειραιώς απαντούν πως η δυναμική, το σχέδιο και το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για τους Έλληνες και την Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται. «Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο στοίχημα για μας είναι να σηκώσουμε από τον καναπέ τους πολίτες, που κουράστηκαν, απογοητεύτηκαν, εξαπατήθηκαν. Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με τη γλώσσα της αλήθειας», σημείωνε σε χθεσινή του συνέντευξη στην Ελευθερία του Τύπου, ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει τη στρατηγική του κέντρου, όπου βρίσκονται πολιτικά οι «μη προνομιούχοι» και οι «αποκλεισμένοι» της κρίσης, ψηφοφόροι. Άλλωστε όπως διευκρινίζουν, «στις μέρες μας, οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς έχουν ατονίσει», ενώ η προσπάθεια του κ. Τσίπρα ή οποιοδήποτε άλλου να προσπαθήσει να αναστήσει αντιδεξιά σύνδρομα θα αποτύχει. «Αυτά έχουν τελειώσει. Και τα έχει σκοτώσει και η ίδια η Αριστερά το 1989» τονίζουν από το κόμμα του κ. Μητσοτάκη.

Έτσι κι αλλιώς, προσθέτουν, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει να κάνει με τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ όσων εκφράζουν  ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η αναμέτρηση είναι μεταξύ του χθες που εκπροσωπεί ο Αλέξης Τσίπρας και του αύριο που εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε σε χθεσινή του συνέντευξή του ο συντονιστής της Ομάδας Επικοινωνίας και Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη «οι εκλογές θα γίνουν νωρίτερα από τον Σεπτέμβρη του 2019 και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι πολύ σκληρή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα». 


σχετικα αρθρα