current views are: 5

13 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:09

Θ. Φωτίου: «Και στους άνεργους το κοινωνικό μέρισμα – Θα αυξηθούν τα οικογενειακά επιδόματα»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Φωτίου τόνισε ότι οι άνεργοι εμπεριέχονται στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος,

Δημοσίευση 07:09’

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Φωτίου τόνισε ότι οι άνεργοι εμπεριέχονται στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος,

Οι άνεργοι θα είναι ανάμεσα στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο θα δοθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Φωτίου τόνισε ότι οι άνεργοι εμπεριέχονται στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να το πάρουν και οι φιλοξενούμενοι.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρίνισε ότι τα κριτήρια δεν θα περιορίζονται στο επίπεδο της ακραίας φτώχειας, αλλά θα συμπεριληφθούν και φορολογούμενοι της μεσαίας τάξης, ενώ θα υπάρξει μέριμνα για όσους αδικήθηκαν λόγω ασφαλιστικών εισφορών.

Το υπουργείο διασταυρώνει τα στοιχεία των δικαιούχων, προκειμένου να μην υπάρξουν οι περσινές αστοχίες, ενώ οι φορολογούμενοι θα χρειαστεί να κάνουν αποδεκτές προσυμπληρωμένες αιτήσεις, σύμφωνα με την κ. Φωτίου.

Αυξηση των οικογενειακών επιδομάτων

«Περίπου 800.000 οικογένειες παίρνουν επίδομα και το ποσό ανέρχεται στα 600 εκατ. επί του κρατικού προϋπολογισμού. Αυτός ο λογαριασμός όχι μόνο δεν θα κοπεί αλλά θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 20%. Έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές και τα χρήματα θα εξοικονομηθούν από μειώσει στις λειτουργικές δαπάνες κάθε υπουργείου», τόνισε η κ. Φωτίου.

«Έχουμε τη διαβεβαίωση του οικονομικού επιτελείο και πρόθεση πρωθυπουργού, το μεγαλύτερο κομμάτι να πάει στην κοινωνική προστασία, εκτός οικογενειακών επιδομάτων. Θα κοιτάξουμε να υπάρχει μια πιο δίκαια κατανομή των χρημάτων και αυτό δεν σημαίνει μείωση», διευκρίνισε και πρόσθεσε πως θα υπάρχει καλύτερη ισοκατανομή για το πρώτο και το δεύτερο παιδί.

Αναφορικά με τα προνοιακά επιδόματα η κ. Φωτίου τόνισε ότι θα πάνε στον ΟΠΕΚΑ, όπως θα ονομαστεί ο νέος ΟΓΑ και «θα γίνεται σύνδεση όλων των πληροφοριακών δεδομένων, επομένως δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία αν αυτός που το παίρνει, το παίρνει δίκαια».


σχετικα αρθρα