Έγραφα- δύο στον αριθμό- υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του αρμόδιου για τα εξοπλιστικά προγράμματα που αναδεικνύει- όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- πως δεν υπήρχε καμία διακρατική συμφωνία για τη πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Με αυτές τις ενέργειες χάθηκαν 65 εκατ. ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και πρόσθεσε: «με ψέματα δεν βγαίνει πέρα η κοινοβουλευτική διαδικασία».

Από τα έγγραφα που επικαλείται ο κ. Λοβέρδος φαίνεται πως ο κ. Παπαδόπουλος είχε εξουσιοδότηση μόνο για διαπραγμάτευση, κι όχι για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας.

Μάλιστα, από τα έγγραφα προκύπτει πως ο κ. Παπαδόπουλος είχε αιτηθεί τροποποίηση των όρων παράδοσης και παραλαβής των πυρομαχικών, όμως αυτό δεν έγινε δεκτό, διότι δεν είχε οριστεί από πλευράς Σαουδικής Αραβίας ο αρμόδιος αξιωματούχος που θα είχε την πληρεξουσιότητα να υπογράψει τη σύμβαση.

Νέα ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ κατέθεσε νωρίτερα νέα ερώτηση ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών σχετικά με τον «μεσάζοντα» Παπαδόπουλο και την «τιμωρία» του προξένου της Ελλάδας στο Ριάντ, ο οποίος είχε ενημερώσεις ότι η σαουδαραβική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει τον κ. Παπαδόπουλο και στη συνέχεια ακυρώθηκε η μετάθεσή του στο Λονδίνο.

Δείτε τα έγγραφα