Δέκτης αυστηρής κριτικής έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ο Πρωθυπουργός με φόντο τις εξαγγελίες για το κοινωνικό μέρισμα που προέβη το βράδυ της Δευτέρας.

Στο διάγγελμά του ο Αλ. Τσίπρας διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα μοιράσει  συνολικά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε κοινωνικό μέρισμα μισά εκ των οποίων θα παρασχεθούν ως εφάπαξ ενίσχυση σε μια σειρά από κοινωνικές ομάδες.

Οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρας προκάλεσαν την έκρηξη της ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της μιλά για θράσος του «Πρωθυπουργού των φόρων» όπως χαρακτηριστικά τον αναφέρει ο οποίος «θα επιστρέψει 700.000.000 ευρώ από τα 14,5 δισ. ευρώ που έχει υφαρπάξει από τους Έλληνες, γονατίζοντας την μεσαία τάξη και κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους». Το σχόλιο της ΝΔ συνεχίζει λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να παρουσιάσει ως δώρο στους συνταξιούχους την επιστροφή των εισφορών τους που έχει ήδη επιδικάσει υπέρ τους η Δικαιοσύνη και να υποσχεθεί μπόνους στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. λόγω της αποτυχίας του να την εξυγιάνει» και τέλος άφησε αιχμές θέτοντας στο κάδρο τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καμμένου «που ξεγυμνώνουν πια την Κυβέρνησή του» αναφέρει η ΝΔ.

Φ. Γεννηματά: «Ματαιοπονεί αν νομίζει ότι με τα αντίδωρα θα κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό

«Ματαιοπονεί ο κ. Τσίπρας αν νομίζει ότι με τα αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας, θα κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό» σχολιάζει η Φώφη Γεννηματά, επικρίνοντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν δίστασε να εμφανίσει ως μέρισμα, τις οφειλές του κράτους στους συνταξιούχους, για τις οποίες υπάρχουν  δικαστικές αποφάσεις, όσο και τις χρηματοδοτικές ανάσες στην ΔΕΗ που χρεοκόπησε  η πολιτική τους.

Το σχόλιο της κ. Γεννηματά καταλήγει «Οι πολίτες τον έχουν καταλάβει και του γυρίζουν την πλάτη. Συσπειρώνονται στην Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και θα τον καταδικάσουν με την ψήφο τους στις εκλογές.»

ΔΗΜΑΡ: Προσπαθεί να μιμηθεί τον Αη Βασίλη ένα μήνα νωρίτερα

Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίζεται και η ΔΗΜΑΡ τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι «Μόνο κάποιος που έχει γαλουχηθεί με έργα επιστημονικής φαντασίας μπορεί να διαστρεβλώνει τόσο την πραγματικότητα.»

«Ποτέ οι θέσεις εργασίας που επικαλείται ο κος Τσίπρας δεν ήταν τόσο επισφαλείς και τόσο ανεπαρκείς ώστε να μην καλύπτουν ούτε τη διατροφή ενός ανθρώπου. Επικαλείται την ανάπτυξη όταν ούτε μια σοβαρή επένδυση δεν έχει πραγματοποιηθεί επί των ημερών του. Το μόνο που γνώρισε ανάπτυξη είναι η εκτεταμένη φτώχεια που δεν αντιμετωπίζεται με ετήσια εφάπαξ «φιλανθρωπία» από ένα κοινωνικό μέρισμα συσσωρευμένο με τον πιο σκληρό και αντικοινωνικό τρόπο. Και το παραμύθι έχει και τον δράκο των παγκόσμιων και εγχώριων ελίτ.»

Η ΔΗΜΑΡ παραδέχεται ασφαλώς ότι «και οι ανεξέλεγκτοι φορολογικοί παράδεισοι του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού χρειάζονται έλεγχο και ρυθμίσεις γιατί στερούν σημαντικούς φορολογικούς πόρους από τις κυβερνήσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το κοινωνικό κράτος. Όμως αποτελεί δοκιμασία για τη λογική ο ισχυρισμός ότι για την υπερφορολόγηση και τη φτωχοποίηση που επέβαλε η κυβέρνησή του φταίει η offshore του Καρόλου της Αγγλίας.» Τέλος η ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε τον Κ. Τσίπρα ότι προσπάθησε να μιμηθεί τον Αη Βασίλη ένα μήνα νωρίτερα, για προφανείς μικροκομματικούς σκοπούς.

Ποτάμι: Η εξόντωση της μεσαίας τάξης συνεχίζεται συστηματικά

Όταν ένας πολιτικός μοιράζει λεφτά, δεν τα μοιράζει από την τσέπη του. Τα λεφτά που ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει σήμερα ο κ.Τσίπρας, είναι από την τσέπη εκείνων που πασχίζουν καθημερινά να πληρώσουν τους αβάσταχτους φόρους του. Γι΄αυτούς ούτε κουβέντα! Η εξόντωση της μεσαίας τάξης συνεχίζεται συστηματικά. Δεν τον ενδιαφέρει ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώνουν φόρους όσοι έχουν απομείνει να εισφέρουν στα δημόσια ταμεία, οπότε τέλος και τα επιδόματα, αναφέρει το Ποτάμι για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Υ.Γ. Οι εξαγγελίες γίνονται μια μέρα μετά τη χθεσινή μαζική προσέλευση στις κάλπες για το νέο προοδευτικό φορέα. Αν κοιτάξει προς τα πίσω θα μάθει ότι επιταγές μοίραζαν πολλοί, αλλά αυτοί που ξεγελάστηκαν ήταν λίγοι.

KKE: Ωμή και ξεδιάντροπη προπαγάνδα 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα επισημαίνοντας ότι «Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζει το νέο γύρο αντιλαϊκών προαπαιτουμένων, που τσακίζει και τα τελευταία προνοιακά επιδόματα, που φέρνει στη βουλή ένα προϋπολογισμό φοροληστείας, που εγκαινιάζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών, ενώ βάζει στο στόχαστρο πιο αποφασιστικά ακόμα και το δικαίωμα στην απεργία, οι βραδινές εμφανίσεις του κ. Τσίπρα, για να μοιράσει «κοινωνικά μερίσματα» από το πλεόνασμα φτώχειας του ελληνικού λαού, μόνο ως ωμή και ξεδιάντροπη προπαγάνδα μπορούν να εκληφθούν».

«Η πιο μεγάλη κοροϊδία, όμως, είναι αυτή που αναμασούν καθημερινά τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, περί ανακούφισης του λαϊκού κόσμου και δίκαιης ανάπτυξης, τα οποία καταρρέουν μπροστά στη βαρβαρότητα που καθημερινά ζει ο λαός, εξαιτίας της πολιτικής που και αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί, παίρνοντας για αυτό τα συγχαρητήρια της ΕΕ και του ΔΝΤ» αναφέρει το ΚΚΕ.