Την αντίθεσή του για την άδεια του Δ. Κουφοντίνα, αλλά και την αποστροφή του στη «δήθεν» ακτιβιστική δράση του Ρουβίκωνα εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.

«Ήταν κατάσταση να βλέπουμε το Ρουβίκωνα να βγάζει διθύραμβο για τον Κουφοντίνα;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε: «όταν λέμε να κάνεις ακτιβισμό να κάνεις αυτό, όταν ο ακτιβιστής λέει ότι ο δολόφονος είναι ο καλύτερος άνθρωπος και σέβομαι τους αγώνες του τότε δεν είσαι ακτιβιστής».

«Εγώ δεν θα έδινα άδεια στον Κουφοντίνα. Είδατε τι είπε η χήρα του Σόντερ και όλοι αυτοί. Δημιουργούμε και άλλο διπλωματικό θέμα», τόνισε και πρόσθεσε: «Αν εμείς προσβάλουμε τα θύματα μιας χώρας κάποια στιγμή θα προσβάλουν και τα δικά μας».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του μεσάζοντα στην Διακρατική Συμφωνία με τους Σαουδάραβες για την πώληση βλημάτων, ο Δημήτρης Καμμένος είπε ότι «πρόκειται για μια υπόθεση που πολιτικά ενοχλεί» και συμπλήρωσε:

«Κάθε υπουργός διαχειρίζεται κάτι. Μπορεί να μη φταίει ο ίδιος ο υπουργός, μπορεί να φταίνε οι παράγοντές του, μπορεί να φταίει οτιδήποτε. Το έχουμε δει σε όλους του υπουργούς. Έχουν γίνει πολλά λάθη. Ο Πάνος (σ.σ.: Καμμένος) έχει δείξει ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε θέματα διασπάθισης χρήματος, μίζας κλπ. Πρέπει να ξεκαθαριστεί ο ρόλος του μεσάζοντα. Πρέπει να πέσουν λίγο οι τόνοι να μη δημιουργήσουμε διπλωματικό επεισόδιο με τη Σαουδική Αραβία. Πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσει το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και να ξεκαθαρίσει την υπόθεση με τον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου. Είναι μια υπόθεση που πολιτικά ενοχλεί. Δεν χρειαζόταν αν γίνει όλη αυτή η φασαρία. Πάνος θα την βρει την άκρη, η εντιμότητά του είναι αδιαμφισβήτητη. Η αντιπολίτευση ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνου».