current views are: 10

14 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση11:16

Πηγές ΝΔ για μέρισμα: Ξεκάθαρος ο πανικός και η ανησυχία της κυβέρνησης

Σχετικά με τον υπουργό Εθνικης Άμυνας Π. Καμμένο, η ίδια πηγή είπε πως σε οποιαδήποτε χώρα δεν θα μπορουσε να σταθεί Υπουργος Άμυνας με τέτοιες αποκαλύψεις.

Δημοσίευση 11:16’

Σχετικά με τον υπουργό Εθνικης Άμυνας Π. Καμμένο, η ίδια πηγή είπε πως σε οποιαδήποτε χώρα δεν θα μπορουσε να σταθεί Υπουργος Άμυνας με τέτοιες αποκαλύψεις.

Την απόφαση της κυβέρνησης να διατεθεί το κοινωνικό μέρισμα σχολίασε ανώτατη πηγή της ΝΔ σε συζήτηση με δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, τονίζοντας το ποσό που θα δοθεί είναι κατά βάση ύψους 700 εκατ. ευρώ.

«Εμείς παρουσιάσαμε στα Γιάννενα συνολικη πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η κυβέρνηση κινείται σε κατεύθυνση με καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μονο με τη λογική των επιδομάτων. Θελουμε να βγάλουμε κόσμο από τη φτώχεια. Οχι να τους κρατάμε φτωχούς και να τους επιδοτούμε. Πρωτοι εμείς εφαρμόσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μάλιστα όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον πυλώνα της στήριξης των φτωχότερων, αλλά και της ενσωμάτωσης τους στην αγορά εργασίας και τη στηριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων», ανέφερε η ίδια πηγή, ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει «ναι» επί της αρχής και παράλληλα επαναφέρει τη συζήτηση επί της ουσίας.

«Ξεκάθαρος ο πανικός και η έντονη ανησυχία της κυβέρνησης σε πολλα επίπεδα», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Σε ερώτηση αν έτσι αλλάζει η ατζέντα είπαν: «Η ατζέντα αλλάζει για μια μέρα. Η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει. Δεν θεωρώ πως θα υπάρξει ουσιαστικό πολιτικό όφελος. Ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχε αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές και το 2018 θα ειναι εκλογικό έτος».

Σχετικά με τον υπουργό εθνικης άμυνας Π. Καμμένο, η ίδια πηγή είπε πως σε οποιαδήποτε χώρα δεν θα μπορουσε να σταθεί Υπουργος Άμυνας με τέτοιες αποκαλύψεις και πρόσθεσε: 

«Εξαρτημένοι οι δυο τους, θα πανε Τσίπρας και Καμμένος μαζί στον πάτο. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν κι άλλες αποκαλύψεις. Πιστεύω οτι η δικαιοσύνη θα κινηθεί αυτεπάγγελτα. Επιμένω να υπάρξει δικαστική διερεύνηση».

Παράλληλα, σημείωσε ότι για την Πειραιώς δεν ειναι προτεραιότητα να κάνει πρόταση μομφής στον κ. Καμμένο, αλλά να πάρει θέση ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, η ίδια πηγή προανήγγειλε ότι εντός των επόμενων ημερών η ΝΔ θα φερει τροπολογία στη Βουλή, σχετικά με τις φυλακές και το καθεστώς χορήγησης αδειών.


σχετικα αρθρα