Συνέχεια στην αντιπαράθεση για το ύψος, τους στόχους αλλά και τη σκοπιμότητα της διανομής του κοινωνικού μερίσματος, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, έδωσαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Νίκος Δένδιας ο οποίος επέμεινε στο επιχείρημα πως ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε το μέρισμα (διάγγελμα πρωθυπουργού την ώρα που μιλούσε ο κ. Τσακαλώτος στη Βουλή), αποτελεί κοινοβουλευιτκή εκτροπή.

«Όταν συνεδριάζει το κοινοβούλιο για θέμα του υπουργείου Οικονομικών και παρίσταται ο αρμόδιος υπουργός, το να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός ανάμεσα σε σημαίες και με ύφος να αναλύει παροχές δε τιμά τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως πρόκειται για «ματωμένο» μέρισμα, που είναι προϊόν καταλήστευσης του φορολογούμενου. «Δεν είναι δικά σας τα λεφτά για να διανέμει ο πρωθυπουργός σαν Άγιος Βασίλης! Είναι ντροπή», δήλωσε και συνέδεσε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού με τα έγγραφα που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή για την υπόθεση της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία από το υπουργείο Άμυνας.

«Ήταν πολύ μεγάλη υπερβολή να λέτε ότι καταλύθηκε το πολίτευμα επειδή ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το μέρισμα», απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα αυτό καθαυτό υπογράμμισε: 

«Θα πάει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Δεν ξέραμε το ποσό γι’ αυτό περιμέναμε, τώρα όμως που συμφωνήθηκε με Θεσμούς όπως είχαμε υποσχεθεί το μοιράσαμε. Δεν ξαφνιάσαμε, δεν είπαμε ότι είναι τα δικά μας λεφτά».

Παίρνοντας τον λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε πως «τρία χρόνια φορομπηχτική πολιτική δεν επιτρέπουν κομπασμούς» και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση με τη στρατηγική της ουσιαστικά "κλέβει" τα μεσαία στρώματα χωρίς παράλληλα να βοηθά τους φτωχούς». «Να σου γκρεμίσω το σπίτι και να σου δώσω σκηνή να μείνεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.  

«Το μέρισμα θα είναι πάνω από 200 ευρώ για τον καθένα. Συνεχίζετε να βάζετε το πήχη χαμηλά και αυτό κάνει καλό στη κυβέρνηση», απάντησε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Όταν έρθει ο κόσμος θα δει ότι θα είναι περισσότερο και θα είναι ευχάριστη έκπληξη».

«Είναι τρελό να προσθέτετε ως μέρισμα τα λεφτά από δικαστικές αποφάσεις κ πολιτική για ΔΕΗ», ανταπάντησε ο κ. Λοβέρδος.