Στην απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε η ΝΔ για την αλλαγή του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου αναφορικά με την αποσυμφόρηση των φυλακών, προχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επικαλούμενος ρητό του Ντοστογιέφσκι ο υπουργός δήλωσε πως ο πολιτισμός μιας χώρας εξαρτάται και από το πώς αντιμετωπίζει τους φυλακισμένους. «Είπαμε στον κ. Μητσοτάκη, δείτε τις δημοσκοπήσεις πως δεν πέφτει η ΧΑ, η προσπάθειά σας να έχετε ακροδεξιά ατζέντα στο θέμα των φυλακισμένων και μεταναστών δε θα σας βγει! Κάνετε μεγάλο κακό στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο κ. Δένδιας είπε πως η κυβέρνηση συνεχίζει το «παραμύθι του όλοι οι φυλακισμένοι έξω» και κάλεσε τον υπουργό να εξηγήσει στους συγγενείς των θυμάτων από τα εγκλήματα, τις κυβερνητικές επιλογές.

«Αυτά είναι άθλια νομοθετήματα της ντροπής», είπε με νόημα, με τον Ν. Παναγιωτόπουλο να προσθέτει πως "η ΝΔ επιχειρεί να παρέμβει στη δημόσια ασφάλεια για να διορθώσει τα λάθη της κυβέρνησης". 

Επίθεση στην κυβέρνηση από ΝΔ

Εν τω μεταξύ η Νέα Δημοκρατία καταθέτοντας την τροπολογία εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας ότι η ανομία στην χώρα συνδέεται με τις άφρονες επιλογές της.

"Η Κυβέρνηση αντί να αναγνωρίσει το λάθος της να αποσυμφορήσει τα σωφρονιστικά καταστήματα με χιλιάδες αποφυλακίσεις ακόμη και εγκληματιών για κακουργήματα, σήμερα αποκαλύπτεται ότι προωθεί κάτι εξίσου επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια. Καθιστά ελαστικότερη την χορήγηση ολιγοήμερων αδειών στους κρατουμένους, με συνέπεια ακόμη και οι τρομοκράτες να βγαίνουν κάθε τόσο από τις φυλακές και να καταστρώνουν ελεύθερα τα επόμενα σχέδιά  τους..

 Καλούμε την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η γενικευμένη ανομία στην χώρα, συνδέεται ευθέως με τις άφρονες επιλογές της. Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε σήμερα στη Βουλή τροπολογία η οποία επαναφέρει την ανάγκη ίδρυσης φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’, απαγορεύοντας - μεταξύ άλλων - την χορήγηση αδειών σε τρομοκράτες και ζητεί την άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Αν δεν κατανοεί η Κυβέρνηση το αυτονόητο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, ας ρωτήσει τον ίδιο τον πρώην Υπουργό της, που αναγνώρισε δημοσίως πόσο καταστροφικός απεδείχθη ο νόμος του" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ