Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία, η οποία όπως φαίνεται δεν είναι διατεθειμένη να… προσπεράσει την υπόθεση της διακρατικής συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση πολεμικού υλικού, προτού διαλευκανθεί ο ρόλος του μεσάζοντα και γίνει καταμερισμός των ευθυνών.

Την ίδια στιγμή, οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα, ερμηνεύονται από την Πειραιώς ως «αντιπερισπασμός», προκειμένου ο πρωθυπουργός να μπορέσει να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από την υπόθεση Π. Καμμένου.

Στη ΝΔ, εξάλλου, δεν κρύβουν την εκτίμηση ότι το ζήτημα πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία έχει βάθος, ενώ δεν περνάει απαρατήρητη η αποστασιοποίηση του Μαξίμου, όπως λένε στελέχη της, μιας και δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος στην περιβόητη διακρατική συμφωνία, αλλά και τον ρόλο του «μεσάζοντα», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης καταλόγισε ευθύνες στον Π. Καμμένο, θέτοντας ζήτημα Ειδικού Δικαστηρίου:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει 66 εκατ. ευρώ γιατί ο κ. Καμμένος επέμενε, παρά τις προειδοποιήσεις των τεσσάρων αξιωματικών, να δώσει τη δουλειά στον Παπαδόπουλο αν και είχε πει στη Βουλή ότι είναι μια συμφωνία μεταξύ κρατών, και έτσι η δουλειά χάλασε. Ο κ. Καμμένος έχει βλάψει το δημόσιο  66 εκατ. ευρώ. Ναι, αυτό είναι για ειδικό δικαστήριο».