current views are: 10

15 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση11:17

Β. Λεβέντης: «Οι δήμαρχοι έχουν ευθύνες για τις καταστροφές σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο»

«Ευθύνες και στους δημάρχους της περιοχής» επέρριψε ο Βασίλης Λεβέντης, για τις καταστροφές σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Δημοσίευση 11:17’

«Ευθύνες και στους δημάρχους της περιοχής» επέρριψε ο Βασίλης Λεβέντης, για τις καταστροφές σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

«Ευθύνες και στους δημάρχους της περιοχής» επέρριψε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για τις ανυπολόγιστες καταστροφές σε Μάνδρα Αττικής και Νέα Πέραμο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι «οι δήμαρχοι εκλέγονται με τις σημαίες των κομμάτων και όταν κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα δύσκολο φαινόμενο, σηκώνουν τα χέρια ψηλά».

Ερωτηθείς για τη χορήση του κοινωνικού μερίσματος, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι « η Ένωση Κεντρώων βλέπει με διαφορετικό μάτι την ενίσχυση των οικονομικά αδυνάτων. Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει βοήθημα σε διάφορες κατηγορίες πολιτών έχει τη λογική του “λαδώματος” σε κοινωνικές ομάδες και προσβλέπει στο να πάρει ψήφους από την κοινωνία. Εμείς έχουμε αποφασίσει καταρχήν να το ψηφίσουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά υπάρχουν δύο κίνδυνοι. Εάν το ψηφίσουμε, υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθούμε ότι στηρίζουμε μια πολιτική που για μας κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Εάν δεν το ψηφίσουμε, υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθούμε ότι αγνοούμε την ανάγκη συμπολιτών μας να πάρουν αυτό το βοήθημα. Εμείς λέμε ΟΧΙ στα φιλοδωρήματα, ΝΑΙ σε μια άλλη οικονομική πολιτική που μέσα από μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και παραγωγή πλούτου για όλους τους Έλληνες. Η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα στους μακροχρόνια άνεργους, στις μονογονεϊκές οικογένειες και στους πολύτεκνους. Όλες οι άλλες επιλογές έχουν τυχοδιωκτικό χαρακτήρα».

Τέλος, μιλώντας για πολιτικές συμμαχίες ο πρόεδρος της ΕΚ τόνισε: «Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ και ούτε με τη ΝΔ μπορούμε να συνεργαστούμε. Εγώ για να συνεργαστώ με κάποιον θα πρέπει να κάνει δεκτά τα εννέα σημεία του κόμματός μου. Για παράδειγμα, θα θέσω πρώτο το θέμα της αλλαγής του νόμου που αφορά την ταυτότητα αλλαγής του φύλου. Για την Ένωση Κεντρώων το θέμα αυτό δεν έχει λήξει».

 


σχετικα αρθρα