Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την  κακοκαιρία που έπληξε τις περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου και τον συντονισμό των Αρχών .

Το παρών στη σύσκεψη έδωσαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου,  ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γ. Δέδες,καθώς και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής .

Κατά πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση και μια θεομηνία που δεν έχει προηγούμενο, ενώ ο από τη μεριά του ο κ. Τσίπρας μίλησε για μια μέρα πένθους. Όπως έγινε γνωστό, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 87 διασώσεις, ενώ οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έδωσε εντολή όλες οι δυνάμεις να είναι σε επιφυλακή και να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από την ΕΜΥ στην πολιτική προστασία ώστε να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες, ούτως ώστε να διαχειριστούν την κατάσταση.

Κατά την σύσκεψη αυτό που τονίστηκε είναι να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης καθώς και η αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων, και σημειώθηκε ότι θα γίνει καταγραφή των υλικών ζημιών και έπειτα θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή σημασία είναι να μην υπάρξει άνθρωπος που θα πεινάσει και θα μείνει άστεγος και γιαυτό θα ανοίξουν ξενοδοχεία και τα θέρετρα του στρατού''.

Σε ότι αφορά την εισαγγελική παρέμβαση, όπως αναφέρθηκε ''είναι απολύτως λογική όταν υπάρχουν νεκροί''.