current views are: 8

16 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:37

N. Δένδιας: Απουσία συγκροτημένης στρατηγικής για τη Δημόσια Ασφάλεια

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης ο Γεώργιος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Για έναν αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδος στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια» και ο Γεώργιος Φίλης, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Επισκέπτης Καθηγητής Γεωστρατηγικής της Σ.ΕΘ.Α. με θέμα: «Τουρκία, προκλήσεις ασφάλειας για τον Ελληνισμό».

Δημοσίευση 10:37’

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης ο Γεώργιος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Για έναν αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδος στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια» και ο Γεώργιος Φίλης, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Επισκέπτης Καθηγητής Γεωστρατηγικής της Σ.ΕΘ.Α. με θέμα: «Τουρκία, προκλήσεις ασφάλειας για τον Ελληνισμό».

Για την δημόσια ασφάλεια μίλησε μπροστά σε πλήθος κόσμου στην ημερίδα της ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας Αμαρουσίου με θέμα «Προκλήσεις Ασφάλειας για την Ελλάδα: Η εσωτερική και εξωτερική διάσταση» ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης ο Γεώργιος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα: «Για έναν αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδος στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια» και ο Γεώργιος Φίλης, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Επισκέπτης Καθηγητής Γεωστρατηγικής της Σ.ΕΘ.Α. με θέμα: «Τουρκία, προκλήσεις ασφάλειας για τον Ελληνισμό». Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Πέτρος Μποτσαράκος.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός κ.α. Κατά την έναρξη της ημερίδας τηρήθηκε ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών στη Δυτική Αττική.

Ο κ. Δένδιας μεταξύ άλλων ανέφερε κατά την ομιλία του για το θέμα «Η ασφάλεια ως προϋπόθεση κοινωνικής ευημερίας και οικονομικής ανάπτυξης»:

” Η σημερινή μέρα είναι εξαιρετικά στενάχωρη λόγω της είδησης του θανάτου τόσων ανθρώπων στη Δυτική Αττική για την οποία εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας. Έχουν αποθρασυνθεί σε τέτοιο σημείο με ” την πρώτη φορά Αριστερά” οι ” αντιεξουσιαστές” που πρώτη φορά κατέλαβαν το ΕΜΠ τις ημέρες εορτασμού της εξέγερσης. Η προσωπική ασφάλεια αποτελεί θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα που επιτρέπει την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου και του εξασφαλίζει τη δυνατότητα της ελεύθερης δράσης μέσα στη δημοκρατική έννομη τάξη. Είναι ρόλος της Πολιτείας να διαφυλάσσεται η ελευθερία κάθε ατόμου όπως και η διαφύλαξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου. Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχει οικονομική πρόοδος χωρίς ασφάλεια. Οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι εξωτερικές και εσωτερικές” τόνισε ο κ. Δένδιας.

Σύμφωνα, επίσης με τον ίδιο: ”Για τις εξωτερικές θα αναφερθώ επιγραμματικά καθώς να αναλυθούν από τους άλλους 2 ομιλητές: Ο Ισλαμικός ριζοσπαστισμός και η τρομοκρατία (ISIS), η αστάθεια στην Συρία, Β. Αφρική, Βαλκάνια. Η γεωπολιτική θέση της χώρας μπορεί να μεταβληθεί ραγδαία και σε αυτές τις προκλήσεις η Ελλάδα παρουσιάζεται ανοχύρωτη. Στις εσωτερικές προκλήσεις έχουμε να αντιμετωπίσουμε την εγχώρια τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα, την αθρόα εισβολή παράνομων μεταναστών όπως και τη γενικευμένη ανομία με την ανεξέλεγκτη δράση ομάδων και συλλογικοτήτων. Στη χώρα μας αντιμετωπίζουμε μια τραγική κατάσταση στον τομέα της Δημόσιας Ασφάλειας.

Η απουσία συγκροτημένης στρατηγικής για τη Δημόσια Ασφάλεια, η αδυναμία εφαρμογής συγκροτημένης πολιτικής για τη Μετανάστευση, η ανεξέλεγκτη και ραγδαία επιδεινούμενη κατάσταση στο Σωφρονιστικό Σύστημα σε συνδυασμό με τις ιδεοληψίες και την διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης μας έχουν οδηγήσει σε αύξηση της εγκληματικότητας. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: Ληστείες: Αύξηση κατά 24,5% στην επικράτεια το 2015 με το Α’ εξάμηνο του 2017 σε σχέση με το 2014 (μείωση 26,5% τη διετία 2012-2014) Κλοπές – διαρρήξεις: Αύξηση κατά 9,3% στην επικράτεια και κατά 31,4% στην Αττική το 2015 με το Α’ εξάμηνο του 2017 σε σχέση με 2014 (αντίστοιχη μείωση 17,1% και 12,1% το 2012-2014) Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. είναι αμείλικτα όσο κι αν ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να παρουσιάσει μια άλλη εικόνα”.

 


σχετικα αρθρα