current views are: 8

17 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:54

Κεντροαριστερά: Βουλευτές και ευρωβουλευτές του Ποταμιού στηρίζουν Ν. Ανδρουλάκη

Την στήριξη της υποψηφιότητας έχουν ήδη εκφράσει οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός (Β Αθήνας) και ο πρώην βουλευτής και γραμματέας της ΚΟ του Ποταμιού Κώστας Καρκατσούλης.

Δημοσίευση 09:54’

Την στήριξη της υποψηφιότητας έχουν ήδη εκφράσει οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός (Β Αθήνας) και ο πρώην βουλευτής και γραμματέας της ΚΟ του Ποταμιού Κώστας Καρκατσούλης.

Βουλευτές, Ευρωβουλευτές και στελέχη του Ποταμιού, στηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία της Κεντροαριστεράς, για τις εκλογές της Κυριακής, με δηλώσεις που έχουν κάνει αυτήν την εβδομάδα. 

Από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού ο Γιώργος Γραμματικάκης τόνισε πως ” η στήριξη στον Νίκο Ανδρουλάκη είναι πράξη ελπίδας”, συμπληρώνοντας πως “δίδει μεγαλύτερα εχέγγυα για να ολοκληρωθεί το δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί πνοή ανανέωσης σε πρόσωπα και θεσμούς. Ο έταιρος ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος υπογράμμισε ότι  “στηρίζω ανεπιφύλακτα τον Νίκο Ανδρουλάκη με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο”.

Την στήριξη της υποψηφιότητας έχουν ήδη εκφράσει οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός (Β Αθήνας) και ο πρώην βουλευτής και γραμματέας της ΚΟ του Ποταμιού Κώστας Καρκατσούλης

Σημαντική είναι και η στήριξη που έδωσε στον 38χρονο υποψήφιο, η πολιτική κίνηση  “Μπροστά” που συνεργάζεται με Το Ποτάμι, η οποία με επίσημη ανακοίνωση κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει και να ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη για “μια παράταξη των πολλών”. 

Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Γραμματικάκη έχει ως εξής: 

«Οι εκλογές για την ηγεσία ενός νέου φορέα του Κέντρου, είχαν ως θετικό χαρακτηριστικό τους την εντυπωσιακή συμμετοχή, αδίκησαν όμως τον Σταύρο Θεοδωράκη και τις  ριζοσπαστικές  του ιδέες. Με την κατάσταση, λοιπόν, όπως διαμορφώθηκε, θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη δίδει μεγαλύτερα εχέγγυα για να ολοκληρωθεί το δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί πνοή ανανέωσης σε πρόσωπα και θεσμούς. Θεωρώ, παράλληλα, την ευρωπαϊκή του εμπειρία σημαντικό παράγοντα για την κρίσιμη περίοδο, που περνά η χώρα μας. 

Η στήριξη μου στον Νίκο Ανδρουλάκη είναι, λοιπόν, πράξη ελπίδας για μια προοδευτική πορεία, και μ’ αυτήν την προσδοκία καλώ όλους τους φίλους να συμμετάσχουν στη νέα εκλογική διαδικασία». 

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κύρκου: 

«Τον Αύγουστο το Ποτάμι με επιλογή του επικεφαλής του αποφάσισε τη συμμετοχή του στη διαδικασία εκλογής του αρχηγού του νέου προοδευτικού φορέα.

Αν και σταθερά πίστευα στην ανάγκη αυτόνομης πορείας του Ποταμιού, στήριξα το Σταύρο στην απόφασή του, καθώς έθετε, και σωστά, τη σύγκρουση με το πελατειακό κράτος στην αιχμή του προγραμματικού λόγου μας. Το έθετε, επίσης, ευθέως και ο Γιώργος Καμίνης και το αναφέρει σταθερά και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με τον Νίκο συνεργάζομαι αρμονικά εδώ και τρία χρόνια σε πολλά κοινοβουλευτικά, νομοθετικά θέματα, έχουμε δώσει κοινές μάχες εντός της Σοσιαλιστικής Ομάδας και τον στηρίζω ανεπιφύλακτα στο δεύτερο γύρο.

Η επόμενη Κυριακή πρέπει ανεξάρτητα του ποιος θα εκλεγεί αρχηγός, να σηματοδοτήσει ένα βήμα προς τη συγκρότηση μιας προγραμματικής πρότασης παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας, όπου κύρια αιχμή είναι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και η σύγκρουση με τις παρωχημένες αντιλήψεις και τρόπους διακυβέρνησης. 

Η κ. Γεννηματά άνοιξε με τόλμη το παιχνίδι της ηγεσίας, τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι αντίστοιχα των ελπίδων των 212.000 πολιτών που συμμετείχαν στη διαδικασία.» 


σχετικα αρθρα