Στο κτίριο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας εισέβαλαν το μεσημέρι της Παρασκευής μέλη του «Ρουβίκωνα»με τα κόμματα να εξαπολύουν σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Πάνου Καμμένου

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση για το περιστατικό: «Η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μιας Κυβέρνησης. Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε μέσω Twitter: «Έφοδος του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Εντάξει δεν έχει πλέον όριο ο εξευτελισμός».

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας έγραψε: «Όπως δείχνει και η εισβολή αντιεξουσιαστών στο Πεντάγωνο δεν έχει τέλος ο κατήφορος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Άμυνας του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας σχολιάζει: «Θλιβερό και εξοργιστικό!

Ας συνεχίσει ο κ. Τσίπρας να δίνει εντολή στους Υπουργούς του για διάλογο με τις "συλλογικότητες" τύπου Ρουβίκωνα..».

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή το «Ποτάμι» εξέδωσε μια ειρωνική ανακοίνωση.

«Μετά τη Βουλή και  τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα», αναφέρει το Ποτάμι.

«Πώς δικαιολογεί αυτό το γεγονός ο κ. ΥΕΘΑ; Ευθύνονται πάλι τα στελέχη και οι στρατευμένοι  πολίτες οι οποίοι παλεύουν με τις επιπτώσεις των παραλήψεων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Δυτική Αττική και την Σύμη ή ο επικεφαλής του Υπουργείου που θρηνεί για την τραγωδία των Ελλήνων πολιτών από τον Καναδά; Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία σ’ αυτές τις ομάδες;» είναι τα ερωτήματα που απευθύνει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ

«Οι καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα και η ανεπιτυχής αντιμετώπισή τους αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τους πολίτες και την ίδια την χώρα. Μετά την Ισπανική πρεσβεία, τα νοσοκομεία, την Βουλή των Ελλήνων, τώρα το Υπουργείο Εθνικής Άμυναςυποστηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά και συνεχίζει:

«Αλλά πώς να μην φθάσουμε έως εδώ όταν ο Πρόεδρος της Βουλής είχε πρωτοστατήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων που είχαν εισβάλει στη Βουλή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι οι ενέργειες του Ρουβίκωνα είναι ακτιβιστικές! Έχοντας όμως δώσει κάλυψη σε αυτές τις παράνομες ενέργειες απέναντι στην ίδια την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου γίνονται οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί αυτών των επιθέσεων βίας που πλήττουν την ασφάλεια, βασικό δικαίωμα όλων των πολιτών. Για αυτό όσοι υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου δεν θα επιτρέψουμε "τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ζούγκλας". Επιτέλους να επιστρέψει η κοινή λογική σε αυτό τον τόπο».

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο και της Ένωσης Κεντρώων: «Οι "συλλογικότητες" κατά την κυβέρνηση, ο Ρουβίκωνας, κατά τους αντιεξουσιαστές μπήκαν και αυτή τη φορά ανενόχλητοι  στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μοιάζει σαν να κλείνει η κυβέρνηση το "μάτι" σε ομάδες που δεν σέβονται την δημοκρατία και τους θεσμούς. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την πληγή».

Το περιστατικό όπως αναμενόταν άλλωστε, προκάλεσε την οργή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, ο υπουργός διέταξε να «ξηλωθούν» όσοι υπηρετούσαν στην πύλη εκείνη την ώρα και να μετατεθούν.