«Καθαρή εντολή σημαίνει εντολή ενότητας και αλλαγής», σημειώνει σε συνέντευξη της η Φώφη Γεννηματά μία ημέρα πριν από το δεύτερο γύρο των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ, σημειώνει μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: «Αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης. Νέος φορέας χωρίς τις παθογένειες του χθες, με δημοκρατία και αποτελεσματικότητα. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Πρωταγωνιστές της νέας πορείας οι 212.000 συνιδρυτές».

Σε ερώτηση αν οι ψηφοφόροι εκλέγου αρχηγό ή υποψήφια πρωθυπουργό η κυρία Γεννηματά τόνισε: «Εκλέγουμε τον επικεφαλής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης για νικηφόρα πορεία στις εκλογές».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κυρία Γεννηματά σημείωσε: «Δεν μου αρέσουν οι προφητείες. Η πολιτική και κοινωνική απομόνωση της κυβέρνησης, όμως, επιτρέπει την εκτίμηση ότι πολιτικές εξελίξεις θα τρέξουν πιο γρήγορα από ότι θα ήθελε ο κ.Τσίπρας».

Τέλος στέλνοντας μήνυμα ενότητας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Δεν υπάρχουν χαμένοι. Όσοι συμβάλλαμε για να φτάσουμε μέχρι εδώ συνεχίζουμε όλοι μαζί με μεγάλο κερδισμένο την παράταξη».