Ευθύνες στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση επιρρίπτει η ΝΔ για την υπόθεση των ταξί. Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε χθες στη χθεσινή συνεδρίαση του αρμοδίου ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Υποδομών, έκανε λόγο για κυνική ομολογία ιδιοκτησιακής αντίληψης των δομών του κράτους, η οποία "επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση αποτελείται από αυτόνομα τσιφλίκια, χωρίς συντονισμό, συνέχεια και συνέπεια".

Παράλληλα, η ΝΔ κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό - τον οποίο κατηγόρησε πως διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, βρίζει τη ΝΔ και παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο - να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του και να πάρει θέση στο θέμα των ταξί. Και ακόμη τον κάλεσε να εγκαταλείψει "το ρόλο του ξένου και ανεύθυνου παρατηρητή και να δρομολογήσει τη μόνη λύση: Απελευθέρωση του επαγγέλματος, με τους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης".

Στη δήλωσή του ο Γιάννης Μιχελάκης κάλεσε, επίσης, τους οδηγούς ταξί, σε όλη τη χώρα, να αποκρούσουν τις μεθοδεύσεις κοινωνικού αυτοματισμού, στις οποίες - όπως είπε - επενδύει ο Γιάννης Ραγκούσης και να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών και οδικών αξόνων.

Θα πρέπει, τόνισε, να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα, στην ανευθυνότητα της κυβέρνησης και να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία, απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία.