current views are: 4

18 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση19:26

Ώρα «μηδέν» για την ανάδειξη αρχηγού στην Κεντροαριστερά – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον β’ γύρο

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον πρώτο γύρο  η κ. Γεννηματά τερμάτισε πρώτη με ποσοστό 41,3% ,ενώ ο κ. Ανδρουλάκης με 25,14%.

Δημοσίευση 19:26’

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον πρώτο γύρο  η κ. Γεννηματά τερμάτισε πρώτη με ποσοστό 41,3% ,ενώ ο κ. Ανδρουλάκης με 25,14%.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του αρχηγού της Κεντροαριστεράς ξεκίνησε, με την Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τελευταία φορά.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 08:00 και θα διαρκέσει έως τις 20:00 το βράδυ, ενώ τα στρατόπεδα των υποψηφίων προσδοκούν να υπάρξει η ίδια απήχηση όπως και στον πρώτο γύρο της διαδικασίας όπου η συμμετοχή έφτασε τους 210.000 ψηφοφόρους. Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι δικαίωμα να προσέλθουν στις κάλπες έχουν όσοι ψήφισαν και κατά την πρώτη εκλογική διαδικασία ενώ αυτή την φορά δεν υπάρχει χρηματικό αντίτιμο.

Οι ώρες διεξαγωγής της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού θα είναι οι αντίστοιχες με την Ελλάδα, αλλά με βάση τις τοπικές ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι οι ψήφοι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα αργήσουν να ενσωματωθούν, ενώ τα αποτελέσματα της Αυστραλίας θα γίνουν γνωστά στην Αθήνα μερικές ώρες πριν κλείσουν οι ελληνικές κάλπες.

Η κα Γεννηματά θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις εκλογές για την κεντροαριστερά την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 11:00 πμ, στο  Α’ ΚΑΠΗ Καματερού (Βασιλέως Γεωργίου Β 13, Καματερό Αττικής).

Ο κ. Ανδρουλάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 11 π.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο Πολύκεντρο Νεολαίας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον πρώτο γύρο  η κ. Γεννηματά τερμάτισε πρώτη με ποσοστό 41,3%,ενώ ο κ. Ανδρουλάκης με 25,14%.

Αιχμές μεταξύ Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκη για την ακύρωση του ντιμπέιτ

 Η ακύρωση της τηλεμαχίας των δυο υποψηφίων λόγω των εξελίξεων που προκάλεσε η κακοκαιρία αποτέλεσε αφορμή για εκατέρωθεν βολές μεταξύ τους, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

 Την αντίδραση του επιτελείου της Φώφης Γεννηματά προκάλεσε η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι είναι διαθέσιμος για μια τηλεοπτική αναμέτρηση με την Φώφη Γεννηματά ακόμα και απόψε.  

Η δήλωση αυτή προκάλεσε το σχόλιο της πλευρά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για την εξεύρεση μέρας διεξαγωγής του ντιμπέιτ, είχε προτείνει στον αρμόδιο από την Επιτροπή Αλιβιζάτου Πέτρο Σφηκάκη να γίνει η τηλεμαχία ακόμη και σήμερα Σάββατο, πρόταση που δεν έγινε δεκτή από τη πλευρά Ανδρουλάκη με το επιχείρημα της χαμηλής τηλεθέασης.

Τελικά, σε μέιλ που έστειλε ο διευθυντής του γραφείου της κ. Γεννηματά Μανώλης Όθωνας στον κ. Σφηκάκη, (και έδωσε στη δημοσιότητα το επιτελείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ) ανέφερε πως δεν είχε αντίρρηση να προγραμματισθεί το ντιμπέιτ για την Παρασκευή 17/11 στις 21.00 «ως η τελική και μοναδική επιλογή για την πραγματοποίηση του χωρίς καμία περαιτέρω συζήτηση επί του θέματος». 

Στη συνέχεια, προσθέτουν οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά, «ο κ. Αλιβιζάτος μετά την κήρυξη του τριήμερου πένθους (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο) ακύρωσε το ντιμπέιτ που είχε οριστεί για την Παρασκευή και η κ. Γεννηματά ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες τηλεοπτικές της εμφανίσεις και εκδηλώσεις». «Είναι απορίας άξιο όμως πώς μπορεί από τη μία να ζητάς αναβολή των εκλογών της Κυριακής λόγω πένθους και από την άλλη να ζητάς εκ των υστέρων ντιμπέιτ το Σάββατο, που κατηγορηματικά είχες απορρίψει, μερικές ώρες πριν» αναφέρει το επιτελείο της κ. Γεννηματά.
Ο κ. Ανδρουλάκης στη συνέντευξή Τύπου που έδωσε το μεσημέρι αναφέρθηκε στο αίτημά του για αναβολή των εκλογών για μία εβδομάδα, λόγω της τραγωδίας με τις φονικές πλημμύρες.

«Δυστυχώς, αυτή η πρότασή μου δεν έγινε αποδεκτή, όπως μάλιστα με ενημέρωσε ο κ. Αλιβιζάτος δεν έγινε δεκτή από την κ. Γεννηματά ούτε η πρότασή μου να διεξαχθεί το ντιμπέιτ το Σάββατο» ανέφερε. 


σχετικα αρθρα