Στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή μίλησε ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης αναφερόμενος στην καταστροφή στη Δυτική Αττική σημείωσε «η μάχη συνεχίζεται και είναι μάχη για να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς την καθημερινότητα».

«Η πρώτη μάχη που δίνεται είναι να υπάρξει στοιχειώδης ανακούφιση των πληγέντων», σημείωσε.

«Το κράτος θα μπορούσε να είναι πιο συντονισμένο» αναγνώρισε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε πως «η εικόνα είναι πως το κράτος κινείται».

«Δεν είναι δυνατό με οποιοδήποτε ακραίο φαινόμενο να έχουμε 19 νεκρούς», υποστήριξε ο κ. Φίλης.

Μιλώντας για το ζήτημα των ευθυνών υποστήριξε: «Θα δούμε τι είδους ευθύνες υπάρχουν. Το θέμα δεν είναι να γίνει μια φασαρία για τις ευθύνες αλλά κάτι να αλλάξει».

«Η ευθύνη για τα αυθαίρετα σε ρέματα δεν αφορά μόνο τη σημερινή κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Μάλιστα ανέφερε πως «ψηφοθηρικοί λόγοι (βρίσκονται) πίσω από τα αυθαίρετα» προσθέτοντας πως «τα αυθαίρετα έγιναν με πλάτες της πολιτικής εξουσίας».

Σε ερώτηση αν η Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής, έχει ευθύνη ο κ. Φίλης είπε πως «είναι προφανές ότι έχει την ευθύνη της αρμοδιότητας της».

«Είναι λάθος να ξεκινήσει μια ιστορία πινγκ πονγκ πολιτικών ευθυνών», υποστήριξε ο Νίκος Φίλης ενώ αναφερόμενος στην κίνηση της Ρένας Δούρου να προσφύγει στη Δικαιοσύνη μιλώντας για «ειλικρινή προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «ορθώς η κα Δούρου προσέφυγε στη Δικαιοσύνη».

«Είναι πολύ καθαρή η Ρένα Δούρου, δεν κρύβεται, άλλοι κρύβονται», τόνισε και πρόσθεσε πως υπάρχει ένα αλαλούμ στην διοίκηση. 

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στα επεισόδια και στο σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας μετά την πορεία στο Πολυτεχνείο σημειώνοντας πως αυτά που συνέβησαν είναι «έξω από το πνεύμα του Πολυτεχνείου».

Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως «έχουν γίνει ρουτίνα τέτοια πράγματα» και πρόσθεσε πως «είναι μια ενέργεια εγκληματική».

Η συνεργασία με τις ΗΠΑ είναι επωφελής τον ελληνικό λαό, τόνισε ο κ. Φίλης και είπε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει να συνεργάζεται με όλους τους ξένους ηγέτες. 

Ο κ. Φίλης  χαρακτήρισε «δυσβάσταχτο το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5%». 

«Ακόμα και η επίτευξη των πλεονασμάτων 3,5% θα είναι εις βάρος του κοινωνικού προφίλ της ανάπτυξης», παραδέχθηκε. 

Ο πρώην υπουργός αναγνώρισε πως «οι μικροί και οι μεσαίοι δεινοπαθούν αυτή τη στιγμή».

Ο κύριος Φίλος υποστήριξε πως «μειώσαμε τον αριθμό των ανέργων» αλλά παραδέχθηκε πως αυτό έγινε «σε πολλές περιπτώσεις με υποβαθμισμένη εργασία».

Αναφερόμενος στην εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Άμυνας ο κ. Φίλης δήλωσε πως «Κάποια παρανομία υπάρχει» και πρόσθεση πως είναι μια «πράξη που είναι ενοχλητική».

«Τι να καταδικάσω;», αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε «αν δεν περνούσαν κάποιο όριο δεν θα ήταν ακτιβιστές θα ήταν σαν κι εμάς».

Υποστήριξε, ακόμα, πως «δεν ήταν πολεμική πράξη η εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο, προκηρύξεις πέταξαν».

Για την Κεντροαριστερά ο κ. Φίλης ανέφερε πως «Όσοι πάνε να ψηφίσουν για την Κεντροαριστερά, δεν ξέρουν για ποιο κόμμα ψηφίζουν» ενώ χαρακτήρισε  «γερασμένο» το προφίλ των ψηφοφόρων.

« Σε ποιο κόμμα θα είναι αρχηγοί Γεννηματά - Ανδρουλάκης;», αναρωτήθηκε ο κ. Φίλης. 

Υποστήριξε, επίσης, πως «η Νέα Δημοκρατία πηγαίνει όλο και πιο ακροδεξιά» ενώ δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «πολιτική συμμαχιών».