«Τίποτα δεν έχει παγώσει. Το αντίθετο, οι συζητήσεις συνεχίζονται επί ακόμη πιο συγκεκριμένων θεμάτων, όπως ακριβής αριθμός των αεροσκαφών που θα αναβαθμιστούν σε viper, χρόνος παράδοσης, οικονομικές διευθετήσεις σε κόστος και χρόνο αποπληρωμής κλπ». Αυτό τονίζει ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας στο «Έθνος της Κυριακής».

«Τώρα όποιος έχει πρόβλημα να το πει καθαρά και ν΄ αφήσει τα περί «Δανιμαρκίας» και άλλων βασιλείων. Ν' απαντήσει δηλαδή στην πρόσκληση-πρόκληση που απηύθυνε ο ΥΕΘΑ», συνέχισε και πρόσθεσε: «Η υπόθεση της αναβάθμισης του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας δεν είναι αντικείμενο συζήτησης του τελευταίου χρονικού διαστήματος. Η κυβέρνηση και τα στρατιωτικά επιτελεία κάνουν μεθοδική και συστηματική δουλεία και ήρθε η ώρα αυτό το αίτημα της Πολεμικής Αεροπορίας να γίνει πραγματικότητα. Το αίτημα αυτό είναι αναγκαία προϋπόθεση να παίζει η ΠΑ αποτελεσματικά τον ρόλο της σε μια προοπτική χρόνου».

«Κατά κύριο λόγο και σε πρώτη φάση μιλάμε για την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16, σε viper, από το σύνολο των 123 F-16. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα δεν θα αξιοποιηθούν ή αναβαθμιστούν», συμπλήρωσε.