current views are: 7

21 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση17:42

Κόντρα Ρ. Δούρου – ΝΔ για τα αντιπλημμυρικά στη Δ. Αττική

Σε ανακοίνωσή της η κ. Δούρου αναφέρθηκε στη χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή επί του θέματος, χαρακτηρίζοντάς  τον «ενορχηστρωτή»  της εκστρατείας συγκεκριμένων μέσων, που όπως αναφέρει εφαρμόζουν λογική μονταζιέρας

Δημοσίευση 17:42’

Σε ανακοίνωσή της η κ. Δούρου αναφέρθηκε στη χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή επί του θέματος, χαρακτηρίζοντάς  τον «ενορχηστρωτή»  της εκστρατείας συγκεκριμένων μέσων, που όπως αναφέρει εφαρμόζουν λογική μονταζιέρας

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της ΝΔ με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου με φόντο τις καταστροφές που υπέστη η Δυτική Αττική λόγω της κακοκαιρίας που σάρωσε την περιοχή την περασμένη εβδομάδα, και ανέδειξε την έλλειψη σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων.

Σε ανακοίνωσή της η κ. Δούρου αναφέρθηκε στη χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή επί του θέματος, χαρακτηρίζοντάς  τον «ενορχηστρωτή»  της εκστρατείας συγκεκριμένων μέσων, που όπως αναφέρει «εφαρμόζουν λογική μονταζιέρας, απαιτώντας πάση θυσία εξιλαστήρια θύματα και στοχοποιώντας με ανερυθρίαστα». Στο πλαίσιο αυτό η Περιφερειάρχης έκανε μνεία στο έργο της ΝΔ λέγοντας ότι « οι συμπολίτες μας, που έχουν και μνήμη και κρίση, δεν έχουν να περιμένουν τίποτε καλύτερο από εκείνους που επί χρόνια θήτευσαν σε καίριες θέσεις όπως αυτή του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Το Περιβάλλον ήταν ο μεγάλος απών από τους απολογισμούς των θητειών τους. Και αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Φαίνεται στα μπαζωμένα ρέματα, στις αδράνειες και την αβελτηρία π.χ. στην υλοποίηση των Σχεδίων Διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας, στη βάση Οδηγίας της ΕΕ από το… 2007.»

Η Κ. Δούρου εξαπέλυσε επίθεση και στην Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορώντας την για συνειδητή διαστρέβλωση, και στοχοποίησή της από την βουλευτή της ΝΔ με ψεύδη και παραπληροφόρηση.

 Η Περιφερειάρχης στην ανακοίνωση της ενημερώνει ότι ο τέως Περιφερειάρχης πριν παραδώσει τη Διοίκηση της Περιφέρειας στη σημερινή Περιφερειακή Αρχή, είχε ενταγμένα 57 αντιπλημμυρικά έργα,  τα οποία στηρίζονται σε μικρής εμβέλειας μελέτες των Δήμων. Δεν περιλαμβάνεται δε καμία σημαντική διευθέτηση ρέματος. Να σημειωθεί επίσης ότι απουσιάζει πλήρως από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων, το έργο «εκτροπή ρέματος Αγ. Αικατερίνης και διευθέτηση χειμάρρου Σούρες». Πρόκειται συγκεκριμένα: για 60 εκατομμύρια για 57 αντιπλημμυρικά, την ώρα που η δική μας Διοίκηση ωριμάζει και προχωράει 197 έργα (152 ΠΕΕ & 45 Εθνικό και Συγχρηματοδοτούμενο ΠΔΕ) συνολικού προϋπολογισμού 592.732.647,11 εκ. ευρώ.

Από τη μεριά της η ΝΔ αρκέστηκε σε ένα σύντομο σχόλιο για τα όσα της επέρριψε η Περιφερειάρχης Αττικής λέγοντας ότι «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί με την κυρία Δούρου. Η περίπτωση της, άλλωστε, θα εξεταστεί από την Δικαιοσύνη στην οποία η ίδια προσέφυγε για να διερευνηθούν οι ευθύνες της».


σχετικα αρθρα