Διευκρινίσεις για το ποιοι θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα έδωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου.

«Όσοι ήταν άνεργοι το 2017 αλλά είχαν εισοδήματα το 2016 θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα» ανέφερε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον real fm, προσθέτοντας ότι για το λόγο αυτό θα γίνουν οι ανάλογες προσαρμογές. 

«Για την καταβολή μερίσματος θα λαμβάνονται υπόψη οι φορολογικές δηλώσεις. Επειδή θα μπορούσε να αποκλείονται κάποιοι άνθρωποι ,θα υπάρχει πρόνοια ανάλογα με το χρόνο της ανεργίας να αφαιρείται αντίστοιχο ποσό από τα εισοδήματα του 2016 για τον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων. Αν για παράδειγμα ήσουν 10 μήνες άνεργος εντός του 2017 θα αφαιρεθεί το αντίστοιχο ποσό των εισοδημάτων σου ,που αντιστοιχεί από το 2016 ώστε να περάσεις το εισοδηματικό κριτήριο και να ενταχθείς στη λήψη του μερίσματος» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Παράλληλα, θα δοθεί και η δυνατότητα σε κατηγορίες,όπως οι ηλικιωμένοι να υποβάλουν δήλωση με άλλο τρόπο . «Θα φροντίσουμε ώστε να υποβάλλονται οι αιτήσεις με έναν εύκολο τρόπο για όλο τον κόσμο, να μην υπάρχει ανησυχία» ξεκαθάρισε η κα Αχτσιόγλου.

Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Δημήτρης Καρέλλας ανέφερε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ανοίγουν οι πύλες του taxisnet για την υποβολή αιτήσεων, στο koinonikomerisma.gr.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2018, το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε περίπου 1,5 εκ. νοικοκυριά και θα είναι ύψους 483 ευρώ κατά μέσο όρο.