current views are: 10

22 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση17:30

Απάντηση Κ. Μητσοτάκη για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία: Εμφανίστηκε μετά από 17 ημέρες ο κ. Τσίπρας

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε μετά από 17 ολόκληρες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για την ασφάλεια. 

Δημοσίευση 17:30’

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε μετά από 17 ολόκληρες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για την ασφάλεια. 

Απάντηση στην επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητούσε να αναβληθεί η συζήτηση της ερώτησης για τη συμφωνία για την πώληση βλημάτων προς τη Σαουδική Αραβία έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε μετά από 17 ολόκληρες ημέρες. Για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο στην πολυσυζητημένη υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας. Πώς το είχε πει ο κ. Καμμένος; Μαζί με τον κ. Τσίπρα θα πάμε μέχρι το τέλος. Και τους λέμε πως το τέλος τους θα έρθει πολύ σύντομα και οι δύο θα υποστούν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για την ασφάλεια. 

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «η κυβέρνηση πανηγυρίζει, αλλά η οικονομία υποφέρει» και πρόσθεσε: «Εχουμε πρόσθετα μέτρα 1,9 δισ. ευρώ. Αν υπολογιστούν και τα μέτρα του 2019-2020 το συνολικό άθροισμα των μέτρων ξεπερνά τα 14 δισ. ευρώ», και τώρα χαίρονται που επιστρέφουν 750 εκατ. ευρώ.

«Ο κος Τσακαλώτος είναι ικανοποιημένος, του αρέσει να βάζει φόρους γιατί πιστεύει ότι βοηθά τους αδύναμους. Τα μέτρα όμως κατ’ εξοχήν πλήττουν τους πιο αδύνατους. Συνολικά 140.000 θα χάσουν το ΕΚΑΣ, ενώ μειώνονται επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, ενώ νησιώτες θα πληρώσουν αυξημένο ΦΠΑ» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για την ασφάλεια

Αναφερόμενος στον τομέα της ασφάλειας, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «δεν είναι αριστερή ή δεξιά πολιτική, αλλά μια επιβεβλημένη επιλογή. Η ανασφάλεια απειλεί μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Η ασφάλεια όμως αφορά πολλές περιοχές της Αττικής και της Ελλάδας. Υπάρχει μια γενικευμένη αίσθηση ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Και η κυβέρνηση να μην παραποιεί τα στοιχεία και να δει με ποιον τρόπο θα κάνει πιο ασφαλείς τους πολίτες».

«Οι ομάδες ΔΕΛΤΑ που διαλύθηκαν ήταν πολύ αποδοτικές στην αντιμετώπιση του εγκλήματος. Πρέπει να αναδιοργανωθεί η αστυνομία και πρέπει να ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία στις περιοχές που η εγκληματικότητα είναι μεγάλη» επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Από τα Εξάρχεια, το κράτος απουσιάζει πλήρως. Το πρόβλημα είναι και πρόβλημα αστυνομικής παρουσίας. Όταν κάποιοι δίνουν εντολές να μη μπει η αστυνομία για να μην ενοχληθούν οι σύντροφοι, τότε υπάρχει ζήτημα κάλυψης αυτών των ομάδων.  Η αστυνομία όταν αφήνεται να κάνει τη δουλειά της, την κάνει καλά. Και σε αυτή την περίπτωση η αστυνομία δεν είναι ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Αλλά δεν είναι ζήτημα καταστολής μόνο. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια πλατιά συμμαχία, να μιλήσουμε με επιχειρηματίες, κατοίκους, περιφέρεια. Να δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις να εγκατασταθούν στην περιοχή, να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής όπως το μετρό. Αλλά θα πρέπει να υλοποιηθεί ένα τολμηρό σχέδιο ανάπλασης της περιοχής του ιστορικού κέντρου με αφετηρία το Αρχαιολογικό Μουσείο».

«Για τα ζητήματα αυτά χρειάζεται καρότο και μαστίγιο. Ποιο έντονη αστυνόμευση και ένα οργανωμένο σχέδιο αναβάθμισης», είπε στη συνέχεια. 

Επίσης πρότεινε την κατάργηση της «έννοιας του πανεπιστημιακού ασύλου όπως την εφαρμόζει η κυβέρνηση», καθώς όπως είπε «δεν είναι άλλοθι για να κρύβονται στα πανεπιστήμια έμποροι ναρκωτικών και μπαχαλάκηδες».

Ζήτησε επίσης να καταργηθεί ο Νόμος Παρασκευόπουλου, λέγοντας πως η αποσυμφόρηση των φυλακών «δεν μπορεί να γίνεται αλόγιστα χωρίς κανένα κριτήριο και να βγαίνουν πάνω από 2.000 βαρυποινίτες». Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε πως η κυβέρνησή του θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. 

Υποστήριξε επίσης πως η ΝΔ θα επιδιώξει την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος για τις άδειες κρατουμένων. «Η Ντόρα και εγώ, ολόκληρη η κοινωνία σοκαριστήκαμε από την εικόνα της εξόδου του Κουφοντίνα από τις φυλακές και να τον υποδέχεται μια κλίκα χειροκροτητών που θεωρεί πως είναι κοινωνικός αγωνιστής και όχι απλά τρομοκράτης».  

Ως προς το ζήτημα της Δικαιοσύνης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως οι καθυστερήσεις είναι μια χρόνια παθογένεια του ελληνικού κράτους. «Έτσι αμφισβητείται έτσι ο πυρήνας του κράτους δικαίου και τροχοπέδη για οικονομική ανάπτυξη κάνει και ξένους επενδυτές να φοβούνται».

Έκανε επίσης λόγο για «σύσταση ειδικών τμημάτων στα δικαστήρια που θα εκδικάζουν τέτοιες υποθέσεις από δικαστές με εξειδίκευση».

Ταυτόχρονα πρότεινε όλα τα δικόγραφα να κατατίθενται ηλεκτρονικά ενώ έκανε λόγο επίσης και για αξιολόγηση του παραγόμενου έργου στη Δικαιοσύνη. «Όχι να κρίνουμε αποφάσεις, αλλά να αξιολογούμε το παραγόμενο αποτέλεσμα κάθε δικαστή, ανάμεσα σε ομοειδείς δικαστικές μονάδες». Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για ενίσχυση του συστήματος εναλλακτικής επίλυσης διαφορών. 


σχετικα αρθρα