Τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη επικαλείται σε άρθρο του με τίτλο «Ελληνική κρίση - Έκκληση στην Ευρώπη» το γερμανικό περιοδικό Focus.

Στην τοποθέτηση του αυτή ο κ. Γεωργιάδης είχε κατηγορήσει την Ε.Ε για παραβίαση κανόνων προς όφελος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε κρίσιμες περιπτώσεις, αφήνοντάς τον  να κάνει ό,τι θέλει.

Για παράδειγμα, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τον κ. Γεωργιάδη, ανακάλεσε τον περασμένο Αύγουστο μέτρο για την απελευθέρωση της αγοράς σε δομές φροντίδας υγείας το οποίο είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές θέσεις εργασίας. "Το αντίθετο δηλαδή αυτού που χρειάζεται η Ελλάδα".

Όπως επίσης είπε ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το άρθρο στο Focus, η Ευρώπη είναι συνυπεύθυνη για το ότι η χώρα δεν ανακάμπτει και απευθύνει την έκκληση: "πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία πολιτική που θα παρέχει ευημερία στον ελληνικό λαό".

Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του απάντησε στις αιχμές του αντιπροέδρου της ΝΔ χαρακτηρίζοντάς τον «Ατζέντη επιχειρηματικών συμφερόντων», τονίζοντας ότι «ξεπερνά, τα δικά του όρια της φαιδρότητας».

Πιο αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει «ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Α. Γεωργιάδης ξεπερνά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα δικά του όρια της φαιδρότητας», καθώς «με τις δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Focus, φέρεται να εγκαλεί το σύνολο της Ε.Ε., ότι δήθεν παραβιάζει κανόνες προς όφελος του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα». «Δεν διστάζει, δηλαδή, να ζητά μια σκληρότερη στάση της ΕΕ απέναντι στην χώρα...Αλλά και οι φερόμενες δηλώσεις του σχετικά με την μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμας Φροντίδας Υγείας  είναι αποκαλυπτικές για την άποψη της ΝΔ για την Δημόσια Υγεία, η οποία δεν είναι κοινωνικό δικαίωμα, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση, αλλά εμπόρευμα, η αγορά του οποίου θα πρέπει να απελευθερωθεί.  Φαίνεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ άφησε τις τηλεπωλήσεις, για να αφοσιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στο έργο του ατζέντη επιχειρηματικών συμφερόντων. ».