Διευκρινίσεις σε ότι αφορά την εμπλοκή του στην πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, προχωρά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, χαρακτηρίζοντας τις όποιες πληροφορίες ως «ανακριβείς» και «συγκεχυμένες».

Όπως ο ίδιος τονίζει σε ανακοίνωσή του «δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόδοση προθέσεων ανήκουν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και δείχνουν τουλάχιστον τον πανικό που έχει υπάρξει τις τελευταίες ημέρες λόγω ορισμένων αποκαλύψεων.» Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος, τον διαβεβαίωσε ότι σε καμία οι  πληροφορίες δεν προέρχονται από τον ίδιο.

Ολόκληρη η δήλωση του Θ. Θεοχαρόπουλου

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα ορισμένα δημοσιεύματα που προέρχονται μάλιστα όπως γράφεται από επίσημη ενημέρωση θεσμικών παραγόντων της Βουλής με ανακριβείς και συγκεχυμένες πληροφορίες και απόδοση προθέσεων σε οφειλόμενες κοινοβουλευτικά ενέργειες εκ μέρους μου σχετικά με το επίμαχο θέμα των ημερών για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, τονίζω ότι ενόψει της αρχικά προγραμματισμένης για αύριο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της σχετικής επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησα ως όφειλα, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και ως μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, να ενημερωθεί το γραφείο μου για κάθε σχετικό έγγραφο που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Το γραφείο μου ενημερώθηκε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Βουλής ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόσβαση σε ορισμένα κατατεθειμένα έγγραφα και ως εκ τούτου, δεν προέβη σε καμία περαιτέρω ενέργεια. Δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόδοση προθέσεων ανήκουν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και δείχνουν τουλάχιστον τον πανικό που έχει υπάρξει τις τελευταίες ημέρες λόγω ορισμένων αποκαλύψεων. Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής για να εκλείψει η οποιαδήποτε παρανόηση, και με διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση οι ανακριβείς πληροφορίες δεν προέρχονται από τον ίδιο.