ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Ν. Κοτζιά κατά ΜΜΕ για τα απόρρητα έγγραφα της Σ. Αραβίας

Δημοσίευση 23 Νοεμβρίου 2017, 14:13 / Ανανεώθηκε 23 Νοεμβρίου 2017, 14:18
Επίθεση Ν. Κοτζιά κατά ΜΜΕ για τα απόρρητα έγγραφα της Σ. Αραβίας
Facebook Twitter Whatsapp

"Κατά τη διαπλοκή, έντυπα και τηλεοράσεις της, στην Ελλαδα η παρανομία είναι το ορθό, ενώ η πίστη στη νομιμότητα κάτι το επαχθές. Σύμφωνα με την αντίληψή της κάποιοι μπορούν να πωλούν απόρρητα έγγραφα κατά το δοκούν και άλλοι να τα διακινούν επί μέρες υπονομεύοντας διεθνή θέση χώρας"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίθεση κατά των μέσων μαζικής ενημέρωσης εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος υποστηρίζει πως προσπαθούν να πείσουν ότι "η παρανομία είναι το ορθό", με αφορμή τα απόρρητα έγγραφα στην υπόθεση πώλησης αμυντικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία, ένα ζήτημα που θα συζητηθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα.

Ο κ. Κοτζιάς, που υπερασπίστηκε χθες το απόρρητο των εγγράφων μιλώντας ακόμη και για επιβολή ποινών, σε σημερινή του ανάρτηση στο Twitter σχολίασε: "Κατά τη διαπλοκή, έντυπα και τηλεοράσεις της, στην Ελλαδα η παρανομία είναι το ορθό, ενώ η πίστη στη νομιμότητα κάτι το επαχθές. Σύμφωνα με την αντίληψή της κάποιοι μπορούν να πωλούν απόρρητα έγγραφα κατά το δοκούν και άλλοι να τα διακινούν επί μέρες υπονομεύοντας διεθνή θέση χώρας"

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι αποχαρακτηρίζει τα έγγραφα, επιτρέποντας την πρόσβαση σε αυτά τόσο στα μέλη της επιτροπής εξοπλισμών όσο και στον εισαγγελέα, εφόσον ζητηθεί.

Νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης ρίχνει με ανακοίνωσή της η ΝΔ, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τα όσα έγιναν χθες στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και την απόφαση του Ν. Βούτση να μην επιτρέψει την πρόσβαση βουλευτών στα απόρρητα έγγραφα που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«H πρωτοφανής άρνηση του κ. Ν. Βούτση να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών σε έγγραφα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Καμμένου και οι απειλές του Ν. Κοτζιά για τις ποινές που επισείονται σε περίπτωση δημοσίευσής τους, απλά επιβεβαιώνουν τον πανικό της κυβέρνησης» σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει:

«Τι άραγε έχουν να κρύψουν για μια διακρατική συμφωνία την οποία είχε εγκρίνει η Βουλή, χωρίς μεσάζοντες; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες και θα υποχρεωθούν να απαντήσουν την Δευτέρα οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος».