ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κενά και προβλήματα στο έγγραφο για την πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία

Δημοσίευση 23 Νοεμβρίου 2017, 21:07 / Ανανεώθηκε 23 Νοεμβρίου 2017, 23:34
Κενά και προβλήματα στο έγγραφο για την πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία
Facebook Twitter Whatsapp

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το πρώτο πρόβλημα είναι ότι το έγγραφο αφορά σε διαφορετικό τύπο όπλου από αυτόν που διαπραγματευόταν η Αθήνα με τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, καθώς αναφέρεται σε πώληση 4.000 αεροπορικών βομβών Mk-82 κι όχι σε βλήματα πυροβολικού 105 χιλιοστών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κενά φαίνεται να έχει το έγγραφο που παρουσίασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με τις προσπάθειες πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το πρώτο πρόβλημα είναι ότι το έγγραφο αφορά σε διαφορετικό τύπο πυρομαχικών από αυτόν που διαπραγματευόταν η Αθήνα με τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, καθώς αναφέρεται σε πώληση 4.000 αεροπορικών βομβών Mk-82 κι όχι σε βλήματα πυροβολικού 105 χιλιοστών.

Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι στο έγγραφο δεν αναγράφεται η αξία του στρατιωτικού εμπορεύματος που πωλείται, όπως κανονικά θα έπρεπε, με το συγκεκριμένο κομμάτι να είναι κενό.

Τέλος, στις τελευταίες παραγράφους του εγγράφου υπάρχει επανάληψη της διατύπωσης «η κυβέρνηση» της Ελλάδας και μάλιστα με διαφορετική γραμματοσειρά.

Το εν λόγω έγγραφο είναι το End User Certificate, το οποίο εκδίδεται από την παραλήπτρια χώρα ως βεβαίωση ότι είναι ο τελικός χρήστης των πυρομαχικών, δηλαδή ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μεταπώληση.