current views are: 8

24 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση05:16

Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση Καμμένου και ρήξη στην κυβέρνηση βλέπουν στη ΝΔ

Όπως σημείωνε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στο newpost.gr, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πλέον τον κ. Καμμένο τοξικό για την κυβέρνηση

Δημοσίευση 05:16’

Όπως σημείωνε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στο newpost.gr, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πλέον τον κ. Καμμένο τοξικό για την κυβέρνηση

Βάθος θεωρούν στη ΝΔ, ότι έχει η υπόθεση Καμμένου, με την εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη να συγκαλεί σήμερα για τις 11 το πρωί ενημερωση των πολιτικών συντακτών. Στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι ο συναρχηγός του Αλέξη Τσίπρα και υπουργός Άμυνας, αναδεικνύεται πλέον σε αδύναμο κρίκου του κυβερνητικού συνασπισμού που μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την κυβερνητική συνοχή.

Όπως εκτιμούν τα γαλάζια στελέχη, οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη που ζήτησε χθες να ακυρωθεί η πώληση του πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία και η δημόσια ταύτιση με τα όσα είπε ο πρώην υπουργός, του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση (σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε ότι συμφωνεί απόλυτα με τον κ. Φίλη), αποδεικνύουν ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει τεράστιο ζήτημα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Όπως σημείωνε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στο newpost.gr, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πλέον τον κ. Καμμένο τοξικό για την κυβέρνηση. Εκεί αποδίδουν και την πανικόβλητη, όπως την χαρακτηρίζουν, κίνηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, να απαγορεύσει την πρόσβαση των βουλευτών σε έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση Καμμένου, αλλά και τις απειλές του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τις ποινές που επισείονται σε περίπτωση δημοσίευσής τους.

Με τα στελέχη της αντιπολίτευσης να αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλα έγγραφα που θα φέρουν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον υπουργό Άμυνας, όπως έχει δηλώσει και ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στη ΝΔ περιμένουν τους δύο συγκυβερνήτες, Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο να δώσουν απαντήσεις τη Δευτέρα στη Βουλή. «Τι άραγε έχουν να κρύψουν για μια διακρατική συμφωνία την οποία είχε εγκρίνει η Βουλή, χωρίς μεσάζοντες;», ρωτούν χαρακτηριστικά από τη ΝΔ.

Παράλληλα υπενθυμίζουν ότι από το 2011 έχει ψηφιστεί νόμος που απαγορεύει τους μεσάζοντες σε τέτοιες υποθέσεις, την ώρα που όπως δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, ο Βασίλης Κικίλιας, «οι κύριοι της κυβέρνησης προχώρησαν εν κρυπτώ και με γρήγορο, βιαστικό και περίεργο τρόπο στην υπογραφή της σύμβασης με τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο στη Θεσσαλονίκη». «’Αλλο το απόρρητο, άλλο το κουκούλωμα», τονίζουν τα γαλάζια στελέχη, που πλέον θα αναφέρουν όλο και πιο συχνά τη φράση «Τσίπρας και Καμμένος, πάνε σφιχταγκαλιασμένοι στον πάτο». 


σχετικα αρθρα