«Εμείς θα ανατρέψουμε το σημερινό πολιτικό κατεστημένο της χώρας, που διαμορφώνεται από τον διπολισμό ανάμεσα στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τη Ν.Δ», τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ τονίζει πως υπάρχουν πράγματα στον προϋπολογισμό που συνιστούν «οικονομική και πολιτική εξαπάτηση».
Συγκεκριμένα λέει:

«Ξέρετε πόσα προβλέπει ο προϋπολογισμός ότι θα εισπράξουμε μέσα στο 2018 από ιδιωτικοποιήσεις; 2,74 δις € από τα οποία τα 2,17 δις € προκύπτουν από ιδιωτικοποιήσεις εταιριών του Δημοσίου, για τις οποίες δεν έχουν καν ξεκινήσει οι διαδικασίες να προσλάβουμε σύμβουλο κι έχουμε Δεκέμβρη και το 2018, που ουσιαστικά είναι αύριο.

Προβλέπει, λοιπόν, ο προϋπολογισμός, ότι μέσα στο 2018 θα προσλάβουμε συμβούλους, θα χρειαστεί έξι μήνες ο σύμβουλος να κάνει την εισήγησή του, θα καταλήξουμε, θα προκηρύξουμε το διεθνή διαγωνισμό, θα εκδικάσουμε τις ενστάσεις, θα κατακυρώσουμε και θα εισπράξουμε λεφτά. Υπάρχει κανένας σε αυτή την αίθουσα που το πιστεύει;

Υπάρχει κανένας σε αυτή την αίθουσα που πιστεύει π.χ., ότι θα εισπράξουμε 100 εκατ. € από την πώληση του 17% της Δ.Ε.Η. που λέει ο προϋπολογισμός;

Ξέρετε, ότι αυτό το 17% της Δ.Ε.Η. είναι αυτό που ορκιζόταν ο κ. Τσίπρας, ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Σταθάκης, ότι δεν πρόκειται ποτέ να το πουλήσουν σε ιδιώτες;

Προβλέπει, λοιπόν, ο προϋπολογισμός να εισπράξουμε από το 17% της Δ.Ε.Η. 100 εκατ. €, δηλαδή, όλη τη Δ.Ε.Η. την υπολογίζετε γύρω στα 500 – 600 εκατ. €.

Αυτή είναι η κατάντια της μεγαλύτερης εταιρείας του Δημοσίου, που την κατάντησε έτσι η πολιτική αυτής της κυβέρνησης, όταν η ίδια εταιρεία το καλοκαίρι του 2014 είχε 2,5 δις € αξία στο χρηματιστήριο.

Αυτή είναι η μόνη πολιτική και οικονομική εξαπάτηση; Όχι, δυστυχώς.

Βλέπω ότι θα εισπράξουμε άλλα 500 εκατ. € από την πώληση του 35% των ΕΛ.ΠΕ. Πότε γίνανε αυτά; Ξέρετε εσείς τους συμβούλους; Και πώς η Κυβέρνηση προεκτιμά, χωρίς καν να έχει προκηρύξει διαγωνισμό, τα έσοδα που θα εισπράξουμε;».

Ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε: «είμαι βαθιά ανήσυχος για την προοπτική της πατρίδας μας, της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας, όταν διαπιστώνω ότι θα κληθείτε να εφαρμόσετε έναν προϋπολογισμό, είμαι σίγουρος τον τελευταίο σας, ο οποίος είναι χωρίς αναπτυξιακό και παραγωγικό όραμα και ο οποίος το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να μοιράσει τη φτώχεια της υπερφορολογημένης μεσαίας τάξης στην υπέρ-φτώχεια των ακόμα χαμηλότερων στρωμάτων».