Στο θέμα των ημερών που αφορά την υπόθεση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία που πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή την Δευτέρα, αναφέρθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς από του δημοσιογράφους του «ΘΕΜΑ 104,6» για το αν συμμερίζεται τις απόψεις του Νίκου Φίλη περί ακύρωσης της πώλησης αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία για λόγους ιδεολογικούς ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε «δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία» και συμπλήρωσε ότι η κατάσταση αυτή προϋπήρχε.

 Στις φήμες περί «αντάρτικου» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, σημείωσε:  «Δεν το εκλαμβάνω ως εσωκομματική αντιπολίτευση. Διεξάγεται ένας διάλογος ο καθένας αποτυπώνει τις απόψεις του και οι απόψεις δεν σχετίζονται με το ερώτημα το οποίο έχει καταθέσει η ΝΔ. Αυτό ερώτημα είναι διαφορετικό, δηλαδή κατά πόσο αυτή η διαδικασία των πωλήσεων των όπλων είναι με βάση κάποια ζητήματα που θέτουν αυτοί και όχι τα ιδεολογικά που τέθηκαν από τους συντρόφους»

Για το αν το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πιο κοντά στον Πάνο Καμμένο, απάντησε ότι «Όχι, δεν υπάρχει ζήτημα τέτοιων αποστάσεων. Λειτουργούμε όλοι μαζί και συλλογικά. Εγώ προσωπικά για τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι αυτό το ζήτημα λύνεται με το αν θα πουλήσουμε όπλα στη Σαουδική Αραβία. Έτσι κι αλλιώς αυτή η κατάσταση υπάρχει πολύ πιο πριν εμείς υπογράψουμε».

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο μεσάζων, Παπαδόπουλος, απάντησε: «Υπάρχουν πολλοί με το όνομα "Παπαδόπουλος"», προσθέτοντας ότι «η απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ο κ.Τσίπρας «πληρώνει» την κυβέρνηση με τον κ.Καμμένο, όταν κάθε τρεις και λίγο είναι αναγκασμένος να τον υπερασπίζεται για μία υπόθεση, έκανε λόγο για έναν επικοινωνιακό κουρνιαχτό.

«Όταν ο κ.Τσίπρας έρχεται στη Βουλή κάποιοι μας λένε μα γιατί έρχεται, όταν δεν έρχεται γιατί πρέπει να πάει στη Γαλλία να παραλάβει ένα βραβείο που αφορά τη χώρα, τότε τον εγκαταλείπει».