current views are: 13

27 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:43

Μ. Λαζαρίδης: Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση

«Σίγουρα υπάρχει κάτι ύποπτο και περιμένουμε σήμερα από τον κ. Καμμένο και τον κ. Τσίπρα – ο οποίος κρυβόταν 20 ολόκληρες ημέρες – να έρθουν στη Βουλή να απολογηθούν και να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις» τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Δημοσίευση 10:43’

«Σίγουρα υπάρχει κάτι ύποπτο και περιμένουμε σήμερα από τον κ. Καμμένο και τον κ. Τσίπρα – ο οποίος κρυβόταν 20 ολόκληρες ημέρες – να έρθουν στη Βουλή να απολογηθούν και να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις» τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Για την υπόθεση Καμμένου, τις ευθύνες του υπουργού ‘Αμυνας, αλλά και του πρωθυπουργού, καθώς και τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση οπλικού υλικού μίλησε ο σύμβουλος Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Μακάριος Λαζαρίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι: «Εμείς αυτό το οποίο λέμε, είναι ότι θα πρέπει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος να απαντήσουν πολύ καθαρά σε μια σειρά ερωτημάτων. Που είναι η αριστεροσύνη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ; Δέχονται πολύ εύκολα, προφανώς για να κρατήσουν την καρέκλα τους, να υπερασπίζονται τον κ. Καμμένο και όλα αυτά τα οποία κάνει. Δέχονται να πουλάνε βλήματα για να σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι στην Υεμένη. Εδώ είναι φανερό ότι υπάρχει ζήτημα. Ο κ. Σκουρλέτης, ο κ. Φίλης, ο κ. Κυρίτσης βγήκαν και είπαν στην ουσία να ακυρωθεί η συμφωνία. Έχουμε μια κυβέρνηση “καμμένου” – Τσίπρα. Έχουμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Και σήμερα έρχεται απολογούμενος στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Και πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης: «Υπάρχουν αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ τις οποίες υπογράφει και ο πρωθυπουργός. Το όργανο του ΚΥΣΕΑ έχει μια συγκεκριμένη δομή. Είναι ο πρωθυπουργός, είναι ο υπουργός ‘Αμυνας, είναι ο υπουργός Ναυτιλίας, είναι ο υπουργός Εσωτερικών. Είναι μια σειρά κορυφαίων υπουργών, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτό. Προφανώς πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας. Εδώ έχουμε ζητήματα, τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχουν απαντηθεί. Έχουμε μια διακρατική συμφωνία, την οποία έχει εγκρίνει η Βουλή για την πώληση 300.000 βλημάτων στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Ξαφνικά αποκαλύπτεται ότι οι Σαουδάραβες δεν θέλουν 300.000 πυρομαχικά, αλλά θέλουν 100.000 πυρομαχικά. Και εδώ αρχίζει μια σειρά ερωτημάτων. Που θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000 πυρομαχικά; Όταν μιλάμε για επιπλέον 200.000 πυρομαχικά μιλάμε για 132.000.000 ευρώ, με δεδομένο ότι τα 100.000 κοστίζουν 66.000.000 ευρώ. Σε αυτά ο κ. Καμμένος δεν έχει απαντήσει. Σίγουρα υπάρχει κάτι ύποπτο και περιμένουμε σήμερα από τον κ. Καμμένο και τον κ. Τσίπρα – ο οποίος κρυβόταν 20 ολόκληρες ημέρες – να έρθουν στη Βουλή να απολογηθούν και να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις».


σχετικα αρθρα