current views are: 9

28 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση05:17

Πώς θα αντιμετωπίσει η ΝΔ τους Αλ. Τσίπρα – Π. Καμμένο – Ανοιχτό το Ειδικό Δικαστήριο

Με βάση την εκτίμηση που υπάρχει στην οδό Πειραιώς, όσο πιο κοντά έρχεται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο τόσο πιο πολύ φθείρεται και ο ίδιος

Δημοσίευση 05:17’

Με βάση την εκτίμηση που υπάρχει στην οδό Πειραιώς, όσο πιο κοντά έρχεται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο τόσο πιο πολύ φθείρεται και ο ίδιος

Αποκαλυπτική για την στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, είναι η χθεσινή εμφάνιση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή. Όπως φάνηκε και από την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος θα μπαίνουν πλέον στο ίδιο κάδρο.

«Το σκάνδαλο Καμμένου είναι πλέον σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, έπειτα από την απόλυτη κάλυψη που παρείχε ο πρωθυπουργός κατά την πρώτη τοποθέτησή του στον κυβερνητικό εταίρο του. «Είστε μαζί επειδή ταιριάζετε» είχε πει λίγο νωρίτερα απευθυνόμενος και στους δύο. «Καταλήξατε ο ένας όμηρος του άλλου. Και όπως ήρθατε μαζί, θα φύγετε και μαζί. Χωρίς Καμμένο ο κ. Τσίπρας πέφτει και αν πάει σε εκλογές θα συντριβεί. Και χωρίς Τσίπρας ο κ. Καμμένος είναι απροστάτευτος» πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, στο γαλάζιο επιτελείο έχουν λάβει υπόψη για το σχεδιασμό τους τα εξής δεδομένα: ο κ. Καμμένος είναι πλήρως απαξιωμένος στα μάτια της κοινής γνώμης, την ώρα που ο κ. Τσίπρας κρατά ακόμη λίγη από τη δημοτικότητά του, στη λογική, «δεν τα κατάφερε, αλλά προσπάθησε». Με βάση την εκτίμηση που υπάρχει στην οδό Πειραιώς, όσο πιο κοντά έρχεται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο τόσο πιο πολύ φθείρεται και ο ίδιος, με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό οι πολίτες να έχουν και για τους δύο την ίδια αρνητική γνώμη.

«Δεν είστε δεμένος στο κατάρτι ως Οδυσσέας, είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον Καμμένο», επίσης χθες ο κ. Μητσοτάκης προς τον κ. Τσίπρα, ενώ στη συνέχεια προχώρησε και σε ταύτιση του υπουργού Άμυνας με τον Άκη Τσοχατζόπουλο: «Είστε η πρώτη κυβέρνηση η οποία θα ελεγχθεί επειδή ξεπουλάτε, αντιστρέφοντας την πατέντα Τσοχατζόπουλου. Αυτός αγόραζε όπλα, εσείς πουλάτε», τόνισε προαναγγέλοντας τη διερεύνηση της υπόθεσης αμέσως μετά τις εκλογές, από τη νέα Βουλή, όπου οι κοινοβουλευτικές ισορροπίες θα είναι διαφορετικές και θα επιτρέπουν κάτι τέτοιο. 
 
«Πάντως εμείς δεν θα σταματήσουμε εδώ» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά την αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό. Στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι η υπόθεση έχει ακόμη «ψωμί», ενώ δεν είναι επίσης τυχαίο ότι κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης προανήγγειλαν ουσιαστικά Ειδικό Δικαστήριο.
 

«Μας παραπλανήσατε εκ λάθους ή μας παραπλανήσατε εκ δόλου για να τα αρπάξετε;» ήταν το ερώτημα του κ. Γεωργιάδη ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στη ΝΔ θεωρούν ότι ο κ. Καμμένος για πρώτη φορά χθες κατάλαβε ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να βρεθεί στη θέση του κ. Τσοχατζόπουλου. «Ο κ. Καμμένος θα τεθεί σε ακροατήρια που δεν ανέχονται να χασκογελάει…» δήλωσε χαρακτηριστικά και ο κ. Βορίδης.


σχετικα αρθρα